TRAGEDIJA NA SLOVENSKEM JEZERU: Ponoči je šel plavat in se ni vrnil

Kronika

V Velenjskem jezeru je ponoči utonil 22-letni fant, so pojasnili na celjski policijski upravi. Na podlagi zbranih obvestil je tuja krivda za smrt izključena, v Velenju pa so zaradi tragičnega dogodka odpovedali današnje družabno dogajanje ob začetku kopalne sezone ob jezeru.

S Policijske uprave Celje so popoldne po temeljitejši preiskavi sporočili, da je šel 22-letnik s štirimi prijatelji malo čez polnoč plavat v jezero. Skupina je nameravala zaplavati do igral na vodi nedaleč od obale. 22-letnik se je premislil in se vrnil do obale, pri čemer je z njim plaval eden od prijateljev. Ko je varno prispel na obalo jezera, se je fant, ki je z njim priplaval do obale, vrnil k prijateljem pri vodnih igralih.

Ko pa so ti čez nekaj časa priplavali nazaj na obalo, so opazili, da 22-letnika ni in so ga začeli iskati ter o tem obvestili policijo. Na kraj so takoj odšli policisti, gasilci s čolnom in potapljač ter začeli z iskanjem.

Potapljač je pogrešanega 22-letnika z območja policijske postaje Mozirje našel okoli 4. ure zjutraj mrtvega v vodi blizu obale. Na podlagi zbranih obvestil je tuja krivda za smrt 22-letnika izključena, je v sporočilu za javnost navedla tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Odpoved današnjega tekmovalnega dela Pljuska in koncerta Zaradi tragičnega dogodka, ki se je ponoči zgodil na...

Posted by Velenjska plaža on Saturday, June 22, 2019

Do tragičnega dogodka prihaja v času, ko na Velenjskem jezeru poteka prireditev Skok v poletje, s katero uradno odpirajo kopalno sezono na Velenjski plaži. Dogajanje s koncerti in drugimi dogodki se je začelo v petek in bo trajalo ves konec tedna.

Iz Mestne občine Velenje so že dopoldne sporočili, da zaradi tragičnega dogodka odpovedujejo današnji del prireditev ob jezeru, torej tekmovalni del skokov v jezero in večerni koncert skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani. Dogodek ob tem v občini obžalujejo in svojcem izrekajo iskreno sožalje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija