TONIN ZA STRIKTNO PREVERJANJE PCT: "Zaprtje države za 10 dni ne bo prineslo rešitev"

Slovenija

Predsednik NSi Matej Tonin meni, da ni smiselno uvajati novih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19, če se obstoječi ne izvajajo v popolnosti. Prav tako meni, da niso smiselni ukrepi, ki jih v praksi ne morejo izvajati. Prepričan je, da desetdnevno popolno zaprtje države ne bi prineslo rešitev, ker bodo čez 10 dni isti problemi.

Tonin je v izjavi medijem ob robu odkritja spomenika madžarskim vojakom v 1. svetovni vojni na Prevali nad Novo Gorico ocenil, da je edina rešitev cepljenje in striktno izvajanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni in testirani).

"Zato se bom zavzel, da zelo natančno in striktno preverjamo PCT. Kjer ga ne preverjajo, ga ne izvajajo, morajo dejavnosti zapreti. Slovenija si ne more privoščiti lock-downa, kot si ga je zamislila strokovna skupina, popolno 10-dnevno zaprtje države ne pride v poštev, ker je Slovenija izvozno naravnano gospodarstvo in si česa takega v praksi ne moremo privoščiti," je dejal minister za obrambo.

Ob tem je opozoril, da bi delno zaprtje države ponovno sprožilo veliko nezadovoljstva, očitkov, tudi stroke, da so to izvedli nepopolno in da to ne deluje.

Svetovalna skupina za covid-19 je v ponedeljek po neuradnih, a zanesljivih informacijah STA sklenila, da predlaga desetdnevno popolno zaprtje države. Če se vlada za to ne bi odločila, pa predlagajo strog nadzor nad spoštovanjem PCT pogojev in omejitev delovanja gostinskih lokalov do 23. ure. Predlagajo tudi, da bi športne prireditve potekale brez prisotnosti gledalcev, delo od doma za javni sektor, omejitev zasebnega zbiranja na deset ljudi, pri čemer morajo vsi izpolnjevati PCT pogoj. Če se s temi ukrepi v enem tednu ne bi izboljšalo epidemiološko stanje, svetovalna skupina neuradno vseeno predlaga popolno zaprtje države za deset dni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  03 .11. 2021 ob  00: 31
Tonin čist si ustrelu mim. Na naslednjih volitvah si gotov.
Obala1 |  02 .11. 2021 ob  18: 17
Ko vidim kdo nam vodi vlado In kdo so nam ministri ne vem će bi se smejal ali bi jokal …Tonin ti si res legenda, tako glup vendar ti je vse eno ratalo prit na ta položaj
Stiv Rivs |  02 .11. 2021 ob  18: 00
-4
V Sloveniji je striktno preverjanje PCT nemogoče.
To pa zaradi nesposobne vlade, ki tega preverjanja ne zna nadzirat.
Zadnji mesec sem vsaj 30 krat stopil v prostore, kjer bi morali striktno preverjati PCT.
Pravo preverjanje se je izdelo v 5-ih primerih.
Alora kaj Tonin ?
Na koga moramo čakat, da bo zadeve uredil.
A boste poslal vojsko ?


magik |  02 .11. 2021 ob  17: 53
Bo pa že moralo biti res, če je veleumni vladni Cefizelj, ki je obenem tudi doktor vseh vej medicine in najbolj veleumen na področju epidemiologije odločil takole: "Zaprtje države za 10 dni ne bo prineslo rešitev"