Tomaž Lovše: "Zaprli so me zaradi Mercatorja"

Kronika

Ljubljansko vrhovno sodišče je za dva meseca podaljšalo pripor Tomažu Lovšetu, in sicer zaradi begosumnosti. Sodišče v sklepu navaja, da je nekdanji lastnik slovenske in italijanske franšize Dinersa begosumen, tudi zato, ker je vnaprej plačal šolnino za otroka v tujini. Tomaž Lovše pa odgovarja, da ga niso zaprli zaradi Dinersa, ampak zaradi Meracatorja.

Foto: www.rtvslo.si

Lovše pa je za Televizijo Slovenija povedal, da se je z vsemi očitki pripravljen soočiti tako, kot je potrebno, in tam, kjer je to primerno - na sodišču. "Ampak to, da sem jaz begosumen, to sem pa izjemno prizadet," je dejal.

Lovše je za televizijo spregovoril tudi o sumu oškodovanja Dinersa. "Če je Diners bil oškodovan, se pravi, kdo je bil oškodovan? Njegov edini lastnik, Tomaž Lovše," je povedal. Poudaril je, da ni oškodovancev, da družba ni šla v stečaj ter da je pred začetkom pregona poskrbel, da je prišlo do poplačila prodajnih mest. Tudi predsednica trgovinske zbornice je za televizijo povedala, da je Diners trgovcem vrnil že skoraj ves denar. Lovše pa je dejal še, da je razlog za njegov pripor drugje, in sicer v zadevi Mercator.

Lovše se je v priporu znašel v 9. avgusta, potem ko so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada opravili več hišnih preiskav zaradi suma oškodovanja Dinersa v višini najmanj devet milijonov evrov.