Sodišče Lovšetu proti plačilu varščine odpravilo pripor

Kronika

Preiskovalna sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča je nekdanjemu nosilcu franšize Diners za Slovenijo Tomažu Lovšetu proti plačilu varščine odpravila pripor, poročata spletna portala siol.net in 24ur. Lovše naj bi, kot poročata portala, za odpravo pripora ponudil rekordno visoko varščino, iz pripora pa bo izpuščen po plačilu.

Lovše je bil v priporu od začetka avgusta, ko so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada opravili več hišnih preiskav zaradi suma oškodovanja Dinersa v višini najmanj devet milijonov evrov.

Pripor mu je bil odrejen zaradi begosumnosti, ki jo je sodišče utemeljevalo z njegovim stalnim bivališčem (in premoženjem) v tujini, s tem, da se je občasno nahajal na Floridi, njegova žena ima tuji vizum, otroci tuje državljanstvo in plačano šolnino v tujini.

Pritožil se je tudi na ustavno sodišče

Zaradi odrejenega pripora pa se je Lovše med drugim pritožil tudi na ustavno sodišče, saj po njegovem mnenju utemeljenega suma očitanega kaznivega dejanja ne izkazujejo niti domnevne nepravilnosti pri poslovanju družbe Diners, kot jih je ugotovila Banka Slovenije, niti očitek, da mu je Diners Club Slovenija omogočal nemoteno uporabo plačilnih kartic. Ustavno sodišče o njegovi pritožbi sicer še ni odločalo.

vrana vrani |  21 .11. 2013 ob  10: 25
ne izkljuje oči, nič novega, drhal slovenačka