TO SO NAJUSPEŠNEJŠI DEVETOŠOLCI NA OBALI: Prejeli so občinska priznanja za odličen uspeh in posebne dosežke (FOTO)

Koper

Obalne občine Koper, Izola in Piran so v preteklih dneh pozdravile najuspešnejše devetošolce.

Župan Danilo Markočič je najuspešnejše devetošolce v družbi predstavnikov izolskih osnovnih šol sprejel včeraj.

Občinska priznanja za odličen uspeh in posebne dosežke je prejelo 20 učencev, dva med njimi pa priznanje za zavidljive uspehe na glasbenem področju.

Najbolj uspešne koprske devetošolce je včeraj na razgledni ploščadi v Marezigah sprejel podžupan Janez Starman in jim izročil posebno priznanje.

Letos je bilo teh kar 90 iz vseh enajstih koprskih osnovnih šol.

Podžupan je z njimi delil tudi nekaj prigod iz svojega otroštva. Kot je dejal, ni nič narobe, če si izjemen in izstopaš, pomembno je le, da vedno slediš svojemu cilju in pri njem vztrajaš.

Zahvalil se je tudi vsem ravnateljicam in ravnateljem, učiteljicam in učiteljem ter pedagogom, ki so v teh nenavadnih časih skrbeli, da je učni proces potekal brez večjih težav, ter izrazil upanje, da se tako leto nikoli več ne ponovi.

Piranski župan Đenio Zadković je najuspešnejše devetošolce sprejel že 18. junija na terasi Hotela Piran. 23 učencem iz petih osnovnih šol je poklonil knjigo Romana Kukoviča Tartinijev ključ.

"V življenju vam lahko vzamejo vse, le znanja vam ne morejo odtujiti. Zato vam polagam na srce, da ga marljivo nadgrajujete in se zanj vselej potrudite. Šele takrat bomo lahko zgradili boljšo prihodnost," je dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija