TIGRI DO NEVERJETNEGA PREOBRATA IN NOVE ZMAGE: Mlade Primorce danes čaka finale

Šport

Košarkarji Sixt Primorske so v 8. krogu lige Nova KBM za prvaka premagali Krko s 76:73.

V derbiju osmega kroga lige Nova KBM za prvaka je Sixt Primorska premagala vodilno Krko in se ji tako vsaj delno oddolžila za poraz pred desetimi dnevi v finalu druge divizije lige Aba. Novomeščani ostajajo na vrhu razpredelnice, v uteho pa jim je lahko dejstvo, da so v Kopru izgubili za točko manj, kot so zmagali na prvi tekmi v dvorani Leona Štuklja.

Krka je bila petindvajset minut popoln gospodar. V prvem polčasu je dobila boj pod obročema (23:14) in Sixt Primorsko prisilila v komaj 33-odstotni met iz igre. Posledično je imela v drugi četrtini že enajst točk prednosti, to pa je v tretjem delu igre povišala na 50:36.

V osmem krogu (18. 4.) bo Krka gostovala v Domžalah, Sixt Primorska pa v Šenčurju.

Tu so gostitelji spremenili svoj pristop, zaigrali agresivneje v obrambi, tako da je imela Krka na koncu 26 izgubljenih žog, in naredili preobrat. Do konca tretje četrtine so izid izenačili (55:55), na začetku zadnjih desetih minutah pa so prvič na tekmi povedli. Prednost so povišali na 66:59 in jo zadržali tudi v zadnjih minutah, ko je bila bolj kot zmaga pomembna končna razlika.

Marjan Čakarun je bil prvi strelec tekme z 19 točkami (10 skokov, 5 podaj), Mirko Mulalić jih je za Sixt Primorsko dodal 14, pri gostih pa je največ točk zbral Žiga Dimec (12).

Primorci v finalu DP do 17 let

Mladi košarkarji Sixt Primorske bodo danes zaigrali v finalu državnega prvenstva za košarkarje do 17 let, ki ga v Kopru gosti ŠK KOŠ Primorska. Tekma, na kateri se bodo pomerili s Kranjčani, bo ob 13. uri v Areni Bonifika.

Deli novico:

koprčanka |  16 .04. 2018 ob  17: 19
Tukaj pa je Primorcev bolj malo.
Če bi bilo več domačinov v ekipi, bi imeli tudi več publike.