SVINJSKE MASTI SE NE DOTAKNETE? Bolj zdrava je, kot ste do sedaj menili

Trendi

Zadnja leta se je proti maščobam odvijala prava vojna, ker naj bi bile škodljive za zdravje. Dejstvo je, da človekov organizem potrebuje maščobe, vendar kvalitetne maščobe. In če se je uspelo ponovno prebiti v vsakdanjo prehrano maslu, je svinjska mast še zmeraj 'na slabem glasu'. A povsem po krivici.

V primerjavi z maslom je svinjska mast bolj zdrava. Vsebuje 60 odstotkov mononenasičenih maščob, maslo pa le 45 odstotkov. Gre za maščobe, ki preprečujejo srčni infarkt.

Večina maščob v svinjski masti je sestavljenih iz oleinske kisline, ki pomaga srcu pri pravilnem delovanju in znižuje holesterol. Poleg tega se svinjsko mast lahko pogreva, brez da bi se v njej sproščale nevarne snovi. Lahko jo uporabite za kuho in peko. Svinjska mast enako kot maslo vsebuje okoli 95 gramov holesterola na 100 gramov maščobe.

Ko jo nabavljate, se raje oglasite pri lokalnem kmetu kot v trgovini, ker niso vse svinjske masti enako kvalitetne. Pomembno je, kako je bila žival hranjena. Pri uporabi pa bodite malce bolj varčni in je ne uporabljajte vsak dan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  07 .11. 2020 ob  14: 12
Zadnja leta? 50 do 70 let poteka borba proti svinjski masti in na sploh saturiranim maščobam in prehrambena mafija vzdržuje mit, da lahko prodaja 90% hrane, ki je škodljiva za ljudi in tudi živali, se pravi žitarice, polnozrnate ali ne, krompir, koruza, ... karkoli ima veliko hidratov, soja, škodljiva olja kot je npr sončninčno, repičino, ... In v tem času je prišlo do cele epidemije srčnih bolezni in metabolnih, na vrhu z diabetesom. Zdaj vem, prej nisem, ko grem po nakupih je po mojem 90% hrane samo za direktno na odpad.