SVET ZAVODA DANES O NOVEM RAVNATELJU OŠ KOPER: Po omilitvi pogojev se za stolček potegujeta dva kandidata

Koper

Osnovna šola (OŠ) Koper od začetka šolskega leta 2019/2020 išče novo vodstvo, ki bi usmerjalo 160-članski kolektiv in skoraj 1000 učencev. Na prvi razpis se ni prijavil nihče, v drugo, ko je svet zavoda pogoje omilil, pa sta prispeli dve prijavi. Po naših podatkih se za mesto ravnatelja potegujeta sedanja vršilka dolžnosti Niti Krota Bagari in Alan Kofol, ki je zaposlen na šolskem inšpektoratu. Kdo je bolj primeren za vodenje koprske osnovne šole, bo svet zavoda odločal danes.

Na OŠ Koper do zaključka izbirnega postopka za delovno mesto ravnatelja ne želijo razkrivati podatkov, ki zadevajo prijavljena kandidata. Potrdili so nam le, da se za delovno mesto ravnatelja na prvem razpisu ni prijavil nihče, v drugem razpisu pa so pogoje nekoliko omilili, in sicer so umaknili pogoj italijanskega jezika.

Svet zavoda OŠ Koper, ki ga sestavljajo trije predstavniki Mestne občine Koper kot ustanoviteljice, trije predstavniki staršev in pet predstavnikov strokovnih delavcev šole, bo med dvema kandidatoma izbiral na današnji redni seji. "Svet zavoda izbira ravnatelja s pomočjo pridobljenih mnenj o kandidatih s strani učiteljskega zbora, sveta staršev in ustanovitelja," nam je pojasnila predsednica sveta Ingrid Poropat.

Spomnimo, da največja koprska šola ravnatelja išče po tem, ko jo je predčasno zapustil dolgoletni ravnatelj Anton Baloh. Lani poleti je na ministrstvu prevzel vodenje direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, kot vršilka dolžnosti pa ga je nasledila tedaj pomočnica ravnatelja Niti Krota Bagari. Baloh je šolo sicer vodil vse od njene ustanovitve leta 2006.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  26 .02. 2020 ob  20: 21
Anton, tu je doma italijanska manjšina in je italijanski jezik tudi uradni, zato je dvojezično območje....enako je v Prekmurju, kjer živijo Madžari.
anton |  26 .02. 2020 ob  17: 28
... v spodnjem komentarju je bilo misljeno besedilo "na mednarodno mešanem območju", dvojezično območje ...
anton |  26 .02. 2020 ob  17: 24
... mislim, da je znanje italijanskega jezika zakonsko obvezujoč pogoj za ravnatelja na mednarodno mešanem okolju, zato popravite razpis in vključite znanje italijanskega jezika pod pogoje, ki jih morajo kandidati izpolnjavati ...
kokodek |  26 .02. 2020 ob  14: 10
se mi zdi, da smo na dvojezičnem območju in znanje italijanskega jezika je nujen pogoj za vodstveno mesto v šoli. Črtanje tega pogoja je kršitev ustave.
vseved |  26 .02. 2020 ob  12: 09
Je Hrvatin še direktor ZD?
Akacija |  26 .02. 2020 ob  11: 49
Anton Baloh JE vodja direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, Alen Kafol NI VEČ vodja direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, ampak šolski inšpektor.