SUPER ZA MOTORISTE: Nov poligon v Bertokih, spet je možno opraviti izpit za motor

Koper

Potem, ko zaradi bližnjih gradbišč ni bilo več mogoče uporabljati poligona za izvajanje motorističnih izpitov na nekdanji Tomosovi testni progi v Olmu, je zdaj ta težava odpravljena. Prvi izpiti za motoriste so bili na novi lokaciji v Bertokih izvedeni pred enim tednom.

Kandidati za motoriste, ki so pred časom ostali brez poligona za praktično usposabljanje in opravljanje praktičnega dela vozniškega izpita na izpitni lokaciji v Kopru, bodo odslej to lahko storili na novem poligonu varne vožnje v Bertokih.

Zaradi zaprtja prejšnjega se izpiti za vožnjo z motorjem niso mogli opravljati vse od 1. marca, saj obalne upravne enote niso mogle razpisovati izpitnih rokov. Agencija za varnost prometa je namreč zaradi bližine gradbišč ter s tem povezanimi posegi na zemljišču uporabo starega poligona na nekdanji Tomosovi testni progi v Olmu prepovedala. Zdaj je končno na voljo nadomestna lokacija za vadbene površine šole vožnje, ko so jih uredili na opuščenem kraku nekdanje ceste Koper–Bertoki.

Nov poligon sta uredili Avtošola Capris in Avtošola Zulič iz Kopra. Kot je povedal Elvis Koščica, vodja Avtošole Capris, je Mestna občina Koper za namene poligona dala v uporabo zemljišče dolžine 560 metrov s skoraj 8 metrov široko asfaltirano stezo z bankinami.

Elvis Koščica. Foto: Avtošola Capris

Zemljišče, ki se nahaja ob stari cesti za Ljubljano ob drevoredu platan, je bilo zapuščeno že od konca 80-ih let, ko se je začela gradnja hitre ceste. Poligon bodo lahko uporabljale vse avtošole na Obali.

"Poligon je na zelo lepi lokaciji in zelo uporaben. Kot tak pomeni dolgoročno rešitev za celo regijo," dodaja Koščica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija