SUMLJIVA SMRT V RESTAVRACIJI: Po enem požirku šampanjca popadali na tla (FOTO)

Kronika

V neki restavraciji v mestu Weiden na Bavarskem se je, domnevno s pijačo, v nedeljo zvečer zastrupila skupina gostov. 52-letnik je pri tem umrl, več drugih je resno zbolelo. Po dosedanjih ugotovitvah so vsi pili pijačo iz iste steklenice, ki so jo naročili, je sporočila policija, ki je sprožila preiskavo domnevnega uboja iz malomarnosti.

Do prihoda policije in reševalcev v omenjeno restavracijo v nedeljo zvečer se je več domnevno zastrupljenih gostov že onesvestilo. Osem so jih zato hitro prepeljali v bližnje bolnišnice. Stari so bili od 33 do 52 let. Najstarejši, 52-letni moški, je kasneje umrl, poroča na svoji spletni strani nemški Deutsche Welle. Življenje ostalih ni ogroženo, ostajajo pa na zdravljenju v bolnišnicah.

Kaj je povzročilo simptome hude zastrupitve, zaenkrat ni povsem jasno, preiskava je v teku. A domnevno gre za zastrupitev s pijačo, katero točno, ni znano. Policija je za Bavarski radio (BR) razkrila le, da trenutno preiskuje sum uboja iz malomarnosti.

Osumljenca še niso identificirali, preiskava poteka v več smereh, so povedali.

Jutarnji list piše, da je 52-letnik v družbi prijateljev in znancev obiskal italijansko restavracijo La Vita. Družba naj bi naročila trilitrsko steklenico dragega šampanjca znamke Moët & Chandon. Vsi so slabost občutili že po prvem požirku, 52-letnik pa je takoj tudi umrl. Med zastrupljenimi naj bi bila tudi lastnica restavracije. 

Kot še poročajo nemški mediji, pijača ni bila prozorna, ampak bledo vijolične barve. Po poročanju RTL in Bilda naj bi v šampanjcu našli sledi kristalnega amfetaminskega ekstazija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija