ŠTUDIJA RAZKRIVA: To je najnevarnejši seksualni položaj

Trendi

Ko ste že mislili, da so kondomi vse, kar potrebujete za varen seks, se je pojavila skupina znanstvenikov z raziskavo, s katero so ugotovili, kateri spolni položaji so najnevarnejši – natančneje, ko jih prakticiramo obstaja največja nevarnost za zlom penisa.

Študija, objavljena v znanstveni reviji Journal of Impotence Research, je pokazala, da je na vrhu seznama najnevarnejših tako imenovani pasji položaj, ki naj bi bil krivec za kar 41 odstotkov zlomov penisov.

V trenutku navala strasti je torej v tem položaju največja nevarnost, da pride do poškodbe moškega spolnega uda. Penis sicer nima kosti, ki bi se lahko zlomila, a hudo zaboli, če med intenzivnim seksom zadene ob žensko medenično kost.

Za raziskavo so znanstveniki analizirali 90 moških, starih med 18 in 66 let, ki so utrpeli tovrstno poškodbo penisa. Raziskovalci so preučevali različne položaje in mehanizme, ki povzročajo poškodbo, vključno z samozadovoljevanjem, misijonarskim položajem, pasjim položajem in položajem, pri katerem je ženska zgoraj.

Drugo mesto je zasedel misijonarski položaj, ki lahko predstavlja tveganje, če nismo pazljivi. Na tretjem mestu se je znašel položaj ženske na moškem.

Avtorji študije so ob tem dejali: "Ne opažamo razlik med resnostjo zloma penisa med pasjim in misijonarskim položajem, vendar je bilo tveganje za zlom penisa večje pri pasjem položaju kot pri položaju, ko je ženska na vrhu."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija