STŠ KOPER NA CELJSKEM SEJMU PRITEGNILA POZORNOST: Poglejte, kaj so letos razstavili (FOTO)

Koper

Po uspešni predstavitvi na lanskem sejmu so se na Srednji tehniški šoli (STŠ) Koper znova odzvali povabilu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Odbora za znanost in tehnologijo, ter se odločili za sodelovanje na že jubilejnem, letos 55. MOS-u, največjem poslovno-sejemskem dogodku v Sloveniji, ki poteka na celjskem sejmišču in se danes končuje.

Ohranili so rdečo nit in nadaljevali z razstavljanjem motociklov iz šolskega Paviljona Tomosovih starodobnikov, a letos z dvema dirkalnima – Tomos 'GP' motorjema. Model D65 je bil izdelan že daljnega leta 1967, v šolskih delavnicah so ga dijaki z učitelji praktičnega pouka obnovili leta 2020, D1 mini GP pa je original model iz leta 2008.

"Da sta bila dvokolesnika na dan otvoritve sejma še zanimivejša, sta s svojo prisotnostjo poskrbeli tudi dijakinji, mimoidoči so lahko poklepetali s predstavniki šole, si ogledali video projekcijo starih posnetkov Tomosovih dirkalnikov, si postregli z reklamnim materialom ..." je povedal ravnatelj STŠ Koper Iztok Drožina in dodal, da je razstavni prostor pritegnil veliko obiskovalcev, med katerimi je bil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han.

Na 'sejmu vseh sejmov', letos tudi s poudarkom na izobraževalnih vsebinah, je sodelovalo le pet slovenskih srednjih šol in na Srednji tehniški šoli Koper so ponosni, da so bili med njimi tudi oni – edini predstavniki naše širše regije, še pravi Drožina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  17 .09. 2023 ob  16: 17
BRAVO VSEM ! in ne iščte "dlak v jajcu" ker že to, da so na takem sejmu in na slikah z "liki" je super !
vseved |  17 .09. 2023 ob  11: 05
11
@Janko, dijaki so to res delali,samo zasluge so pobrali paraziti.
Janko |  17 .09. 2023 ob  10: 06
11
Pohvalno, če bi res dijaki to delali. Na žalost ni ravno tako. Če bi bilo res, bi bili ti dijaki na sliki in kakšen intervju z njimi.