STE TUDI VI ŽELELI POSTATI PILOT? Na Aerodromu Portorož smo preverili, kako izgledajo vaše otroške sanje (VIDEO)

Piran

Marsikdo je v otroštvu želel postati pilot, a mnogi so željo sčasoma spremenili. Če se še vedno sprašujete, ali ste zamudili to priložnost in kako v resnici izgledajo vaše otroške sanje, smo to za vas preverili mi. S kamero smo se odpravili na Aerodrom Portorož in nato še 500 metrov visoko v zrak. 

"Vsakdo, ki želi postati pilot, si mora to želeti. Ta želja bo izpolnjena, a potrebuje določeni čas. Morate priti na teoretična predavanja in ko naredite teoretični izpit, se začne s praktičnim letenjem," je opisal Benjamin Ličer, upravnik OLC Portorož in vodja letalske šole. 

O učnih urah letenja je spregovoril tudi Matjaž Filipčič, kandidat za pilota: "To je ena taka mladostniška želja, otroška. Spomnim se, ko sem bil '89 na Brniku, bil je aeromiting. Ko kot otrok vidiš to dogajanje, te prevzame."

Preden vzletimo, je treba najprej pregledati letalo in dokumentacijo in nato preveriti, ali je treba doliti kaj olja, dotočiti bencin. Pregledati je treba zunanjost letala. Ko smo vse to pregledali in ugotovili, da je letalo ispravno, najavimo let zračni kontroli, da lahko poletimo, opisuje Ličer. 

Kaj pa sledi po pripravi? Več v spodnjem prispevku. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  13 .07. 2022 ob  00: 42
Prebivalci Seče pa cele dneve poslušajo te prdule ,ki delajo šolske kroge nad njimi, tudi po 10x/ uro isto letalo.....pri preniskih preletih pa je taglavni S5 DOG........ja naravni rezervat rezerviran za reveže z letali......