SPOROČILA, KI SO PRESTRAŠILA SRBIJO, PRIŠLA TUDI IZ SLOVENIJE: Dva aretirana, šest mladoletnikov kazensko ovadenih

Kronika

Srbska policija je odkrila 19 elektronskih naslovov, s katerih so v minulih dneh prišle grožnje o bombah v več sto šolah in drugih ustanovah v Srbiji, zlasti Beogradu. Osem groženj je prišlo iz Poljske, štiri iz Gambije, po dve iz Irana in Nigerije ter po ena iz Ukrajine, Slovenije in Rusije, so sporočili s srbskega pravosodnega ministrstva.

Od 11. marca letos do danes so različne javne ustanove in šole po Srbiji prejele več sto groženj z bombo. Grožnje so bile prišle prek strežnikov Gmail, ProtonMail, Eunet mail in Yandex ter prek anonimnih telefonskih klicev.

Poleg groženj iz tujine so obvestila o bombi sicer prišla tudi iz Srbije. Srbska policija je v štirih dneh tako obravnavala osem srbskih državljanov. Dve osebi so aretirali, proti šestim mladoletnikom pa so podali kazensko prijavo.

"Lažno obvestilo o podtaknjeni bombi je hud zločin, ki lahko vznemiri in prestraši državljane Srbije in zahteva dodatno delo pripadnikov notranjega ministrstva," so sporočili iz pravosodnega ministrstva.

Policija je v zadnjih treh dneh pregledala več sto javnih objektov, šol bolnišnic in trgovskih centrov, na koncu pa se je izkazalo, da so bile vse prijave lažne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija