SODBA V ZADEVI ODREZANA ROKA POSTALA PRAVNOMOČNA: Nihče se ni pritožil

Kronika

Na odločitev sodišča v zadevi odrezana roka, v kateri sta obtožena Sebastien Abramov in Julija Adlešič priznala krivdo, ni bila podana nobena pritožba, zato je zadeva postala pravnomočna, so povedali na Okrožnem sodišču v Ljubljani. S tem je poskus goljufije več zavarovalnic z lažnim prikazovanjem delovne nesreče dobil dokončen sodni epilog.

Sebastien Abramov in Julija Adlešič

Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je tožilstvo očitalo poskus goljufije oziroma pomoči pri njej, ker so Adlešičevo najprej za visoke zneske zavarovali na več zavarovalnicah, nato pa uprizorili nesrečo, v kateri ji je odrezalo roko. Nato so na zavarovalnice vložili odškodninske zahtevke v skupni višini okoli 1,17 milijona evrov. Do izplačil sicer ni prišlo.

Adlešičevo in Abramova je ljubljansko okrožno sodišče septembra 2020 spoznalo za kriva in jima prisodilo dve oz. tri leta zaporne kazni. A višji sodniki so sodbo razveljavili in zadevo vrnili v ponovno sojenje, ker so ocenili, da dejansko stanje glede mehanizma nastanka poškodbe roke Adlešičeve ni bilo dovolj razčiščeno.

V ponovljenem sojenju pa so vsi štirje obtoženi sklenili sporazum s tožilstvom in krivdo priznali. Adlešičevi je sodišče novembra lani prisodilo eno leto in sedem mesecev zapora, Abramovu pa dve leti in pet mesecev. Oba sta sicer večino kazni do takrat že prestala v priporu.

BONUS VIDEO: Posebnosti istrskega narečja; veste kaj je železnica in kaj so hlače?

Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču je sodišče izreklo pogojno obsodbo enega leta in šestih mesecev zapora oz. enega leta s preizkusno dobo treh let.

S tem sicer sodnih postopkov za Abramova še ni konec. Pretekli teden je namreč na celjskem okrožnem sodišču steklo sojenje, v katerem mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija