ZA UMOR SARE VEBER SE NI ZAGOVARJAL: Po dveh obsodbah mu grozi še 30 let ječe

Kronika

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes začelo sojenje Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015. Abramov je zavrnil zagovor in pri tem dejal, da se bo zagovarjal skozi sodni postopek. Dodal je še, da danes ni pripravljen odgovarjati na vprašanja.

Sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je prebrala Abramov zagovor, ki ga je podal med preiskavo. Takrat je povedal, da je Vebrovo ustrelil po nesreči, bil je prepričan, da v cevi puške ni nabojev, ko je počilo pa je doživel šok.

Prav tako je dejal, da je skušal Vebrovo oživljati in da je celo razmišljal, da se ubije. Očital si je, da je Vebrova umrla zaradi njegove malomarnosti in površnosti.

Tožilec Gorazd Kacijančič pa je predstavil obtožnico, v kateri Abramovu očita, da je Vebrovo umoril na zahrbten način. Kot je dejal, jo je s polavtomatsko puško ustrelil v prsni koš, dekle pa je potem izkrvavelo.

Po tožilčevih besedah je Abramov, ki je trenutno v celjskem priporu, preden je poklical reševalce, iz puške odstranil naboje in puško potem pospravil.

Sojenje se bo nadaljevalo 13. maja z zaslišanjem prič, na obravnavi 27. maja pa bodo zaslišali psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

BONUS VIDEO: Turistična sezona s seboj prinaša tudi določene probleme. Kateri so najbolj pereči, na katere opozarjajo občinski redarji?

Avgusta leta 2020 je bil sicer Abramov obsojen na 16 mesecev zapora zaradi goljufije na račun staršev Sare Veber. Po navedbah v obtožnici naj bi prosil Sarino mamo, naj vzame posojilo, ker naj bi potreboval denar za nakup vozila. Mama je zato najela bančno posojilo in ga skupaj s svojimi prihranki dala Abramovu. Ta pa vozila ni kupil in trdi, da je okrog 17.000 prejetih evrov dal Sari za poplačilo štipendije. Njeni mami naj bi vrnil le 1000 evrov.

V zadevi odrezana roka pa je Abramov skupaj z Julijo Adlešič priznal zavarovalniško goljufijo, dobila sta zaporni kazni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija