SLOVENSKA REPREZENTANCA ODLIČNA NA EVROPSKEM PRVENSTVU: K uspehu pripomogli tudi akrobati in trenerji ŠK Flip Capris (FOTO)

Piran

Prvi teden decembra je v portugalskem mestu Guimaraes potekalo evropsko prvenstvo v disciplini teamgym. Gre za novo disciplino v Sloveniji, a kljub temu so se primorski tekmovalci iz Športnega kluba Flip Capris na tekmovanju odlično odrezali. V slovenski reprezentanci je bilo med 33 člani 12 predstavnikov piranskega kluba, vsi tekmovalci so stari od 14 do 26 let.

Teamgym se v zadnjih letih z Danske, kjer se je razvil, širi tudi po drugih evropskih državah in svetu. Ekipo sestavlja od osem do deset tekmovalcev, ki prikažejo akrobatske veščine na treh različnih orodjih: parterju, akrobatski stezi in v skokih z male prožne ponjave.

"Tekmovanje je izredno razgibano in za gledalce zelo zanimivo, saj tekmovalci en za drugim izvajajo izredno zahtevne akrobatske vezave ob glasbeni spremljavi, ki dvigne energijo tako tekmovalcem kot tudi publiki. V parterni sestavi, ki jo spremlja tudi koreografija, sodeluje celotna ekipa in tu je še najbolj čutiti povezanost in usklajenost ekipe, ki diha kot izjemno povezana celota," so pojasnili v piranskem klubu.

Slovenska reprezentanca je na Portugalskem štela 33 tekmovalcev, od tega jih je bilo 12 iz kluba Flip Capris, med drugimi pa so se jim pridružili denimo še člani kluba iz Nove Gorice. Vodili so jih trenerji iz klubov Flip Capris in Gib Šiška, ki jih je izbrala gimnastična zveza. Na tekmovanju se je sicer pomerilo približno 500 tekmovalcev, kar je zaradi veljavnih ukrepov polovica manj kot lani.

Slovenija se je pod njihovih vodstvom prvič uvrstila tako visoko: ženska članska ekipa je zasedla 8. mesto, ženski mladinski ekipi je finale ušlo zgolj za dve točki, tako da je na koncu zasedla 7. mesto, v finale pa se je uspelo uvrstiti moški članski ekipi, ki je osvojila končno 6. mesto.

"Vsi trenerji smo zelo zadovoljni, saj se Sloveniji zdaj še ni uspelo uvrstiti v finale ali vsaj biti tako blizu, do zdaj je bila vedno na zadnjih stopničkah. Tudi tekmovalci so zelo zadovoljni," je za naš portal povedal Danimir Azirović, trener iz Flip Caprisa. "Zelo lepo je bilo, ker so se vsi klubi med seboj, ne glede na to, da so si konkurenca, povezali, kar je v temu športu tudi najbolj pomembno."

Reprezentanti imajo zdaj kratek odmor, z januarjem pa se bodo pričeli že pripravljati na naslednje evropsko prvenstvo, ki jih septembra čaka v Luksemburgu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija