SLABA NOVICA, ČE GRESTE V GRČIJO: Policijska ura in popolna prepoved glasbe na eni glavni turističnih destinacij

Svet

Grške oblasti so danes zaradi zaskrbljujočega porasta novih okužb na med turisti priljubljenem otoku Mikonos uvedle policijsko uro in več drugih omejitev. Med drugim so prepovedale predvajanje glasbe v restavracijah, barih in nočnih klubih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policijska ura, ki bo veljala od enih do šestih zjutraj, in popolna prepoved predvajanja glasbe v restavracijah, lokalih in nočnih klubih bosta na Mikonosu v veljavi do 26. julija, je sporočil namestnika ministra za civilno zaščito Nikos Hardalias.

"Prebivalce, obiskovalce in trgovce na našem čudovitem otoku pozivamo, naj spoštujejo ukrepe (...), da bo mogoče hitro preprečiti širjenje virusa in se bodo razmere na Mikonosu lahko normalizirale," je dejal.

Mikonos je ena glavnih turističnih destinacij v Grčiji, njegove slikovite plaže ter živahno nočno življenje pa vsako leto privabijo več sto tisoč obiskovalcev, med katerimi so tudi številne znane osebnosti, poroča AFP.

Tako kot v drugih turističnih državah se tudi v Grčiji v zadnjih tednih soočajo z naraščanjem števila okužb z novim koronavirusom, predvsem zaradi bolj nalezljive različice delta. V petek so v Grčiji potrdili skoraj 2700 novih okužb, medtem ko so prejšnji petek poročali o 400 novih okužbah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija