SKRAJNO BIZARNO: Sodnice oprostile domnevna posiljevalca, ker je bila žrtev možata (VIDEO)

Svet

Zagovorniki pravic žensk so se v ponedeljek zbrali na protestu pred sodiščem v italijanski Anconi, ko je v javnost prišla novica, da so sodnice oprostile moška, ki sta bila obtožena posilstva, ker je domnevna žrtev delovala možato. Primer je sicer star že dve leti in je prišel v javnost šele v petek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Okoli 200 protestnikov pred sodiščem je v ponedeljek označilo odločitev sodnice za sramotno, pravosodni sistem pa so obtožili, da je sovražen do žensk. Primer je prišel v javnost minuli petek, ko je najvišje prizivno sodišče v Italiji zahtevalo ponovno sojenje. Moška iz Peruja sta bila leta 2016 obtožena posilstva Perujke leta 2015, a je prizivno sodišče v Anconi zavrnilo obtožbe, češ da ne gre verjeti zgodbi ženske.

Ženska je trdila, da jo je eden od moških posilil, medtem ko je drugi pazil, da ju kdo ne zasači. Pred tem sta ji v pijačo podtaknila drogo. Zdravniki so potrdili, da so bile njene poškodbe posledica posilstva, v njeni krvi pa so našli ostanke t. i. droge za posilstvo.

A so sodnice na prizivnem sodišču odločile, da "ni možno izključiti možnosti, da je domnevna žrtev sama organizirala veseljaški večer". Nadaljevale so, da moškima dekle niti ni bilo všeč in da sta imela njeno telefonsko številko shranjeno v telefonu pod imenom Viking, kar da ne spominja na žensko, ampak bolj na moškega. "Fotografija v njenih dokumentov je to potrdila," so dodale.

Primer bodo zdaj obnovili na prizivnem sodišču v Perugii, a datum začetka sojenja še ni znan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija