SENIORKE V OBALNEM ZAVETIŠČU: Marita, Mila in Piranka iščejo nov dom (FOTO)

Koper

V Obalnem zavetišču za živali v Sv. Antonu že kar nekaj časa domujejo dve čudoviti mucki in psička. Oskrbnicam sicer predstavljajo odlično in zvesto družbo, pa vendarle bi jim na Marjetici radi čimprej poiskali čisto svoj dom. Marita, Mila in Piranka so čudovite, mirne dušice, ki bi kljub svoji starosti zelo rade odtačkale v dom za vedno.

Marita je zelo posebna mucka. Ob prihodu v zavetišče je imela zelo močno infekcijo oči, zato je eno oko izgubila, na drugega pa vidi zelo slabo. Zaradi slabšega vida potrebuje posebne pogoje bivanja, kar pomeni, da mora imeti vodo, posodico s hrano in pesek vedno na istem mestu. Zaradi slabšega vida je tudi nekoliko plašna in se je potrebno najprej z njo malce "pogovarjati", šele nato se sprosti in pusti pobožati.

Družbo ima sicer zelo rada, zato ko človeka spozna, postane izredno cartljiva in prijazna. Je čista in skrbna muca. Na Marjetici zanjo iščejo umirjeno in potrpežljivo družino, saj bo na začetku potrebovala nekaj časa, da se navadi na nov dom. V družini bi najraje bila edina mucka.

Mila je super simpatična psička mešanka, rojena 20. januarja 2009. V zavetišče so jo sprejeli brejo v začetku leta 2016. Vsi mladički so kmalu našli svoj dom, tako da je mamica Mila ostala sama. Ima malce poseben karakter – zelo je ljubeča in cartljiva, a hkrati precej divja in energična. Je že malce starejša psička, zato nima najrajši dolgih sprehodov, veliko raje se podi za žogico na dvorišču. Kljub temu, da jo je bilo na začetku zelo strah povodca, se je sčasoma nanj privadila. Zelo radi bi ji poiskali dom, v katerem bi lahko na novo zaživela in dočakala starost.

Malce starejša mucka je tudi Piranka. Rjavo-tigrasta samička z belimi lisami je stara okrog 10 let. Je zelo mirna, prijazna in cartljiva mucka. V zavetišče so jo sprejeli v zelo slabem stanju, prehlajeno, povsem podhranjeno in skoraj brez dlake. Po hitri veterinarski oskrbi je povsem okrevala in ima zelo simpatično posebnost, saj ima na sprednjih tačkah šest prstkov. Radi bi ji poiskali miren dom, brez otrok in z možnostjo izhoda na ograjen vrt ali dvorišče.

Za vse informacije o muckah in psičkih lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 88 49 ali na 031 771 551. Živalce lahko vsak dan med 8. in 16. uro tudi obiščete, obvezna pa je predhodna najava prek omenjenih kontaktov.