ŠE VEDNO LAHKO PRISPEVATE K RAZSTAVI TOMOS: Spomnila bo na legendarne motorje Avtomatik

Koper

Nekdanje koprsko skladišče soli Libertas bo med marcem in majem gostilo razstavo TOMOS, ki jo skupaj s številnimi deležniki pripravlja Mestna občina Koper. S koprske občine zato obveščajo, da lahko svoje utrinke v obliki kratke zgodbe in fotografije še naprej pošiljate in s tem pomagate oblikovati razstavo, ki bo spomnila na legendarne Tomosove motorje Avtomatik.

Popularni motorji Avtomatik so znani več generacijam, predvsem prebivalcem Istre. Na tovarno Tomos pa je ponosna tudi koprska občina, so zapisali v sporočilu za javnost. Slednja namreč skupaj z Društvom Associazione Tomos, Pokrajinskim muzejem Koper, Pomorskim muzejem Sergeja Mašera Piran, Fakulteto za humanistične študije, Fakulteto za pomorstvo in promet, Obalnimi galerijami Piran, Pokrajinskim arhivom Koper, RTV Koper – Capodistria, Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper in Avtomatik Deloviščem že pripravlja razstavo TOMOS.

Med 15. marcem in 10. majem bo v nekdanjem skladišču soli Libertas na ogled pregledna razstava Tomosovih zgodb. Vstop bo prost, razstava pa bo razdeljena v šest sklopov: TOMOS in KOPER, TOMOS in MORJE, TOMOS in MOBILNOST, PROPAGANDA TOMOS, TOMOS in DOM ter TOMOS in JAZ.

Na občini še naprej vabijo občane in občanke, pa tudi vse ostale, da še naprej delijo svoj utrinek – v obliki kratke zgodbe ali fotografije. Svoj prispevek lahko pošljete na e-poštni naslov oziroma po pošti na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva 10, 6000 Koper, s pripisom "Za razstavo Tomos".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija