ŠE ENA HUDA DELOVNA NESREČA NA PRIMORSKEM: 26-letnika reševali izpod delovnega stroja

Kronika

Danes okoli 8. ure zjutraj se je na območju naselja Cerkno huje poškodoval 26-letni delavec, državljan Severne Makedonije. Do nesreče je prišlo na delovišču pri sanaciji oziroma betoniranju struge bližnjega kanala potoka Oresovka. Delavec se je prevrnil z delovnim strojem in se huje poškodoval.

Fotografija je simbolična.

26-letni delavec se je z delovnim strojem, t. i. damperjem peljal po dovozni poti in se pri tem prevrnil na streho. V nesreči se je huje poškodoval, prvi podatki kažejo na sum poškodbe prsnega koša in noge, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Poškodovanega delavca so izpod delovnega stroja potegnili sodelavci, kasneje pa so mu zdravniško pomoč na kraju nudili reševalci NMP ZD Idrija, ki so ga tudi odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poleg pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika in Državnega tožilstva v Novi Gorici) je bila o delovni nezgodi obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba, so še sporočili novogoriški policisti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija