ŠE EN UDAREC ZA OSUMLJENCA ROPA ZLATARNE V PORTOROŽU: Pristal je v priporu; zdaj obžaluje, da je pobegnil policistom

Svet

Zagrebški preiskovalni sodnik je določil pripor za 22-letnega Šerifa Hrustića, ki je minuli teden v Zagrebu pobegnil iz policijskega vozila in med neuspešnim begom napadel policista. Hrustića so sicer prijeli na zahtevo Slovenije, njegova izročitev pa bo morala zdaj počakati na zaključek postopka zaradi napada na hrvaška policista.

Hrustića so najprej aretirali prejšnji teden v torek na podlagi zahteve okrožnega sodišča v Kopru zaradi ropa zlatarne v Portorožu. Avgusta 2019 naj bi s še dvema moškima odtujil za več kot 18.500 evrov zlatega nakita. Dan kasneje je med prevozom napadel policista in pobegnil iz policijskega vozila. Po več kot štirih dneh iskanja so ga v ponedeljek znova prijeli na širšem območju Zagreba.

Sodnik mu je v sredo zvečer odredil pripor zaradi nevarnosti pobega. Pred tem je hrvaško tožilstvo sporočilo, da je 22-letnik osumljen kaznivega dejanja uporabe sile proti uradni osebi, ker je preprečil policistom, da bi ga privedli na zaslišanje.

Kot so pojasnili, je Hrustić policista z lisicami udaril v glavo, policistko pa s komolcem v ramo, nato pa pobegnil. V incidentu je policist utrpel lažje poškodbe.

Hrustić naj bi pobeg obžaloval, piše danes Večernji list. "Upam, da policisti, ki sem jim pobegnil, ne bodo dobili odpovedi," je izjavil med zaslišanjem na tožilstvu.

Šerif Hrustić

Kaznivo dejanje uporabe sile proti uradni osebi bo Hrustića za zdaj "rešilo" pred izročitvijo Sloveniji, dodaja zagrebški časnik. Zahtevo za izročitev bodo namreč obravnavali šele, ko bo končan pravosodni postopek na Hrvaškem.

Na Hrvaškem je bil sicer 22-letnik že dvakrat pravnomočno obsojen zaradi tatvin in vlomov v letih 2019 in 2020. Prvič je pogojno kazen odslužil z družbeno koristnim delom, v drugem primeru pa je bil letošnjo pomlad pogojno obsojen na leto dni zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija