ROPARSKI PODVIG SREDI RIMA SE JE GRDO IZJALOVIL: Med kopanjem predora 30-letnika zasula zemlja (FOTO, VIDEO)

Kronika

Načrti četverice, ki je naklepala rop banke v Rimu, so splavali po vodi, ko se je pri izkopavanju porušil predor, preko katerega so nameravali izvesti roparski podvig. Na pomoč so jim morali priskočiti celo gasilci, saj je eden od njih ostal ujet v ruševinah. Rešili so ga po več urah in prepeljali v bolnišnico.

Skupina je želela izkoristiti prihajajoči podaljšani konec tedna v Rimu – v ponedeljek v Italiji praznujejo državni praznik ferragosto – in skozi predor vdreti v trezor banke nedaleč od Vatikana. Med kopanjem predora pa je popustil del asfalta in ujel nesojenega roparja na globini približno šest metrov. Gasilci so nato morali osem ur izkopavati vzporedni predor, da so prišli do ujetega moškega.

Številni ljudje, ki so spremljali večurno delo gasilcev, so rešitev pozdravili z dolgim aplavzom. 30-letnemu moškemu so reševalci dali kisik in ga odpeljali v bolnišnico, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Trije njegovi sostorilci so uspeli pobegniti, preden se je predor zrušil, vendar so jih kmalu za tem ustavili in zaslišali karabinjerji. Kot so poročali italijanski mediji, naj bi skupina imela kriminalno preteklost. Dva člana skupine so pridržali, proti dvema pa vložili kazensko ovadbo.

Na ujetega sostorilca naj bi gasilce sicer opozoril prav eden od članov skupine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija