ROP BENCINSKEGA SERVISA V LIPICI: Policisti iščejo nepridiprava, tako jim lahko pomagate

Kronika

Zamaskiran moški je v četrtek zvečer v Lipici zagrozil zaposlenemu v bencinskem servisu in od njega zahteval denar. Pobral je denar, zatem pa pobegnil. Policisti in kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanje ropa, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.
Vse občane pozivajo, da v kolikor policisti niso z njimi še opravili razgovora, pa imajo kljub temu kakršnokoli koristno informacijo, to čim prej sporočijo na 113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimno številko 080 1200.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave Koper (PU Koper) so v zadnjih 24 urah intervenirali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 190 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo in dve s hujšimi poškodbami. Zasegli so tudi dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin in en vlom ter rop. Zaradi kršitev javnega reda so bile opravljene štiri intervencije.

Ob 8.39 je 71-letni Izolan vozil od Divače proti Senožečam in v levem ovinku iz neznanega vzroka zapeljal naravnost v obcestni jarek, kjer je trčil v betonski jašek za meteorne vode. Huje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico. Odrejen je bil strokovni pregled.

Iz Splošne Bolnišnice Izola (SB Izola) so bili policisti s PU Koper obveščeni, da je v bolnišnici na zdravljenju motorist, ki je padel. Policisti so ugotovili, da je 56-letni Koprčan z motornim kolesom padel na cesti med Razdrtim in Ajdovščino. Po podatkih zdravnikov ima hujše poškodbe, vendar se je po padcu še sam pripeljal domov.

Prometne kršitve

Sežanski policisti so zasegli osebni avto 27-letnemu državljanu Srbije, ki začasno stanuje v Sloveniji, vendar nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Dopoldan so policisti v Postojni ustavili 29-letnega državljana Srbije, voznika tovornega vozila. Ugotovili so več nepravilnosti: prevažal je bager brez dovoljenja za izredni prevoz, nepravilno označen tovor, nepravilno pritrjen tovor in izrabljene pnevmatike na prikolici, oprema vozila pa je bila nepopolna. Vozniku so izdali plačilni nalog, kazen pa sledi tudi za podjetje.

Ob 13.29 so imeli policisti na mejnem prehodu Dragonja v postopku 31-letnega državljana BiH, voznika tovornega vozila. Vozniku je poteklo dovoljenje za začasno prebivanje v Sloveniji, poleg tega nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in podali obdolžilni predlog.

Ob 20.55 je policiste s PU Koper občan obvestil, da na cesti od Kopra proti Šmarjam vijuga osebni avto ter vozi proti mejnem prehodu Dragonja. Tam so ga policisti tudi ustavili. 50-letni Ljubljančan ni pristal na preizkus alkoholiziranosti, odrejen mu je bil strokovni pregled in prepovedana nadaljnja vožnja. Zanj bo podan obdolžilni predlog.

Danes dopoldan so v Bertokih zasegli osebni avto 79-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Kraje

Na plaži v Žustreni je nekdo kopalcu ukradel mobilni telefon znamke Outel, vreden 200 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom ukradel gotovino in nakit.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 12 ilegalnih migrantov: v Sečovljah dva državljana Palestine in v Rakitovcu deset državljanov Iraka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
CharleenOwen |  14 .08. 2021 ob  01: 14
Prenehal sem delati pri shopriteju in zdaj zaslužim 65-85 $ na uro. Kako? Delam na spletu! Moje delo me ni ravno razveselilo, zato sem se odločil izkoristiti priložnost za nekaj novega ... po 4 letih je bilo tako težko zapustiti dnevno službo, zdaj pa nisem mogel biti srečnejši. Tukaj počnem… Www.MoneyApp2.Com