ROGATI 'ŠAMAN' V ZAPORU LAČEN, NE DAJO MU ORGANSKE HRANE: Kazensko bo preganjan tudi Trump

Svet

Glavni tožilec ameriške prestolnice Washington Karl Racine je v ponedeljek zagotovil, da bo kazensko preganjal vse, ki so vzpodbujali napad na ameriški kongres, med njimi tudi predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki v času pregona ne bo več predsednik. Med tem je zloglasni Trumpov podpornik, ki je ob vdoru v Kongres vzbudil v javnosti največ zanimanja, Jake Angeli oziroma rogati 'šaman', v zaporu lačen. 

"Ameriško pravosodno ministrstvo ne more preganjati predsednika ZDA, dokler je ta na položaju. Predsednik bo na položaju še devet dni in preiskava bo trajala precej dlje časa. Nikakor ne merim posebej na predsednika ali kogarkoli drugega. Sledili bomo dejstvom," je dejal Racine in izrazil zadovoljstvo, da namerava isto storiti tudi zvezni tožilec v Washingtonu.

Racinova preiskava se med drugim osredotoča na izjave govornikov na Trumpovem zborovanju v sredo, 6. januarja, preden je množica napadla kongres. Republikanski kongresnik iz Alabame Mo Brooks je na shodu povedal, da morajo ameriški domoljubi začeti delati sezname in ukrepati, Trumpov odvetnik Rudy Giuliani pa je množico pozval k odločitvi z bojem.

Predsednikov sin Donald Trump mlajši je na shodu pozval k totalni vojni in privržencem predsednika dejal, da kdor ni z njimi, je proti njim. Predsednik Trump je privržence pozval k pohodu na kongres, kjer da naj bi ustavili krajo volitev.

Kongres je v sredo potrjeval zmago demokrata Josepha Bidna na volitvah 3. novembra, predsednikovi privrženci pa so vdrli v Kapitol v prepričanju, da kongres lahko spremeni volilni izid v prid Trumpu.

Rogatemu 'šamanu' ne ustreza hrana v zaporu

Rogati 'šaman' je bil eden izmed bolj pogumnih in zaradi svojega videza bolj izpostavljenih vdornikov v Kongres. Zadnje dni preživlja v zaporu, kjer pa mu, kot kaže, ne ustreza tamkajšnja hrana. Jacob Chansley, znan tudi kot Jake Angeli velja za teoretika zarote in je eden izmed vodilnih v teoriji QAnon. 

Njegova mati Martha je 'potožila', da njenemu sinu v priporu ne dajo organske hrane in zaradi tega že od petka ni jedel. Kot pravi, lahko tudi zboli, v kolikor organske hrane ne bo dobil. Dodala je še, da je njen sin domoljub in najbolj nežen človek, kar jih pozna.

Sodnica je prisluhnila besedam njegove matere in, kot poroča portal 24sata, odredila preiskavo

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .01. 2021 ob  12: 09
-1
če je rogati pravi šaman, ne rabi jest !!!!