REKORDEN ZASEG DROGE V KOSTARIKI: Odkrili 5 ton kokaina, policisti uspešni tudi na Danskem

Kronika

Kostariška policija je v soboto zasegla rekordnih pet ton kokaina, ki so jih odkrili skrite v kontejnerjih za Nizozemsko. Gre za največji zaseg mamil v zgodovini države. Na Danskem so medtem zasegli sto kilogramov kokaina in aretirali 27 ljudi.

Vse fotografije so simbolične.

Kot je sporočil kostariški notranji minister Michael Soto Rojas, so kokain, ki je bil skrit med pošiljko okrasnih rož, odkrili v pristanišču Limon. Pošiljka je bila namenjena v nizozemski Rotterdam. Aretirali so 46-letnega državljana Kostarike. Srednja Amerika je ena od glavnih poti za tihotapljenje mamil iz Južne Amerike v ZDA in Evropo.

Danska policija pa je danes sporočila, da je zasegla sto kilogramov kokaina in v policijski operaciji proti prekupčevanju z mamili ob koncu tedna aretirala 27 ljudi, ki so vsi tujci. V primeru, da jih bodo spoznali za krive, jim grozi 16 let zapora, poroča nemška tiskovna agencija dpa.  Policija je kokain odkrila, ko so ga z ladje Duncan Island odvrgli pred otokom Langeland na jugu Danske.

Ladja je nedavno izplula iz švedskega pristanišča Helsingborg, njen cilj pa je bil ruski St. Peterburg. Po poročanju medijev je ladja na pot krenila v Ekvadorju konec januarja. Posadko na ladji so po navedbah policije sestavljali državljani Filipinov, Rusije, Ekvadorja, Ukrajine, Indije in Poljske.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija