RAZVPITEMU DOBAVITELJU HITRIH TESTOV BLOKIRALI PREMOŽENJE: Razlog je posledica prometne nesreče s smrtnim izidom

Slovenija

Alan Amadej Eferl, solastnik podjetja Majbert Pharm, od katerega je država kupila pol milijona hitrih antigenskih testov, pred nekaj dnevi pa je sklenilo še pogodbo za dobavo hitrih testov z UKC Ljubljana, ima od danes naprej blokirano premoženje, poroča portal Necenzurirano. Po pisanju portala naj bi mu ljubljansko okrajno sodišče na zahtevo Zavarovalnice Triglav prepovedalo, da razpolaga s svojim 45-odstotnim deležem v omenjenem podjetju. Zavarovalnica je namreč proti Eferlu sprožila postopek izvršbe.

Alan Amadej Eferl

Portal sicer ni pridobil podatka, koliko denarja Eferl dolguje Zavarovalnici Triglav in zakaj. Kot pa razkrivajo dostopne informacije, naj bi šlo za dolgove, ki so nastali zaradi prometne nesreče, ki jo je maja 2013 Eferl povzročil iz malomarnosti in v kateri je umrla 74-letna ženska. Eferl je krivdo priznal in bil obsojen na pogojno kazen leta dni in štirih mesecev. V primeru takšnih nesreč pa lahko zavarovalnica pozneje od povzročiteljev zahteva povračilo škode, piše necenzurirano.si. 

Če Eferl ne bo poravnal obveznosti do zavarovalnice, lahko ta zahteva prodajo njegovega deleža na dražbi, nadalje piše portal, ki se tudi sprašuje, ali bi se v tem primeru zavarovalnica sploh poplačala. Na podjetju ima namreč od lanskega decembra vpisano hipoteko podjetnik Janko Jenko. Slednji je namreč Eferlu in njegovemu poslovnemu partnerju Klemnu Nicolettiju posodil denar za izvedbo milijonskega posla z državo. Eferl in Nicolleti mu tako morata do konca aprila vrniti 834.000 evrov glavnice in 50.000 evrov obresti. Če tega ne bosta naredila, bo novi lastnik podjetja Majbert Pharm postal Jenko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fritla |  24 .02. 2021 ob  13: 16
Biseri slovenskega podjetništva poravnavajo račune z denarjem iz državne blagajne.
Nič novega.