RAZPETA JADRA V PIRANSKEM ZALIVU: Monaška Charisma svetovni prvak, Slovenci drugi (FOTO)

Piran

Monaška Charisma je osvojila naslov letošnjega svetovnega prvenstva 2022 za jadralni neolimpijski razred RC44. Po zadnji regati, ki je bila v Piranskem zalivu, je bila druga slovenska ekipa Ceeref powered by Hrastnik 1860 Igorja Laha, tretja pa branilka lanskega naslova, britanska Team Aqua.

Izid tekmovanja v Sloveniji je tudi nov skupni vrstni red letošnjega pokala 44Cup pred zadnjo regato decembra v Omanu.

Tekmovanje pred Portorožem in Piranom se je odvijalo od četrtka, štiri predvidene plove je uspelo organizatorjem izpeljati le v soboto, ostale dni zaradi čakanja na veter le dve do tri, včeraj pa le eno.

Kar šest od osmih ekip je zmagalo v vsaj enem plovu. Charisma je imela pred zadnjo regato štiri točke prednosti pred Ceerefom, zato je slovenska ekipa še imela možnost za skupno zmago. Po startu sta jadrnici odpeljali vsaka v svojo smer, Charisma pod obalo, Ceeref proti sredini zaliva. A Charisma je edini včerajšnji plov odjadrala odlično, prva prečkala tudi ciljno črto ter osvojila naslov.

"Danes je šlo na vse ali nič. Glede na to, da vetra ni bilo in smo imeli samo eno regato, je bilo matematično sicer še vse mogoče, v praksi pa zelo težko izvedljivo. Edina možnost je bila, da naredimo nekaj drugega kot oni, a žal ni šlo. Vseeno, tudi drugo mesto ni slabo," je nastop ocenil Lah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija