VROČEKRVNEŽ S TITOVEGA TRGA PRISTAL NA 'HLADNEM': Udaril drugega moškega, po prihodu policistov pa se ni umiril

Kronika

Policisti so bili včeraj ob 17.20 obveščeni, da je na Titovem trgu v Kopru v sporu 43-letnik udaril 35-letnika. Ker se 43-letnik ni umiril niti po prihodu policistov na kraj, so zanj uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Sledi plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 135 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo sedem intervencij.

Prevažali nezakonite migrante

Ob 11.30 so pri Novokračinah policisti ustavili osebni avtomobil Mazda CX 5, hrvaške registracije, ki ga je peljal 53-letni državljan Gruzije, ki prebiva na Poljskem. Nezakonito je prevažal šest državljanov Turčije in enega državljana Irana.

Ob 14.25 so v Ilirski Bistrici ustavili dva osebna avtomobila, oba hrvaške registracije. Voznika sta bila 53-letni in 59-letni državljan Gruzije. Prevažala sta štiri državljane Iraka in 10 državljanov Turčije.  

Nezakoniti migranti so bili odpeljani v azilni dom, za vse tri voznike še potekajo postopki, sledi jim kazenska ovadba in privedba k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s koprske policijske uprave.

Pridržali voznika, ki je vozil vinjen in pod vplivom drog

Ob 21.45 so policisti v Izoli ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,30 mg/l, hitri test na droge je bil pozitiven na kanabis. Strokovni pregled je odklonil. Ker se voznik po izstopu iz vozila ni želel umiriti, so bila zanj uporabljena prisilna sredstva za vklepanje in vezanje – lisice, odrejeno mu je bilo pridržanje. Sledi plačilni nalog in obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija