RADIO CAPRIS GRE NA DRAŽBO: Izklicna cena 1,22 milijona evrov; kdo so interesenti za nakup?

Koper

Radio Capris in Radio Hit se prodajata. Podjetje R DOMŽALE, ki je lastnik obeh, je namreč v stečaju. Lastniška deleža se prodajata skupaj v paketu, prek javne dražbe. Izklicna cena je 1,22 milijona evrov. Za nakup se zanimata tudi Radio 94 in družina Popovič.

Stečajni upravitelj je sklep o prodaji deležev v družbah Radio Capris in Hit objavil včeraj, izklicna cena pa je 1,22 milijona evrov.

Pred nekaj dnevi, 20. februarja, pa je bilo prav z namenom nakupa deleža Radia Capris ustanovljeno podjetje Več kot radio d.o.o. Njegova družbenika sta Radio 94 in podjetje EFG storitve in turizem d.o.o. Direktor slednjega je Nik Popovič, sin nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča.

S podjetjem Več kot radio nameravajo kupiti celoten poslovni delež v družbi Radio Capris d.o.o. z namenom, da Radio Capris, ki je z oddajanjem začel v letu 1993, ohrani svojo vlogo v družbi kot lokalna radijska postaja, ki deluje v javnem interesu. S tem sta se družbenika zavezala, da bosta storila vse, da Capris v dveh letih oblikuje programsko shemo, ki bo zagotavljala javni in kulturni interes.

Kot morebitnega dražitelja se v medijskih vrstah omenja še Martina Odlazka, ki si že lasti široko mrežo medijev po Sloveniji. Med drugim so v njegovi lasti tudi Primorske novice.

Tudi Ante Guberac, predstavnik podjetja Grafist, v preteklosti ni skrival interesa za nakup Radia Capris. Ponudbo za nakup je oddal že konec avgusta 2020. Tedaj je bila vrednost obeh radijskih postaj ocenjena na 750 tisoč evrov.

Odprto pa ostaja vprašanje, ali se bo za lastništvo Radia Capris potegoval tudi Aco Kabanica, prav tako gradbinec, ki je nedavno tega ustanovil televizijo.

A poznavalci medijskega zakulisja navajajo, da naj bi bila izklicna cena, ki so jo postavili na sodišču, precej zasoljena in je težko ugibati o tem, kakšen bo dejanski odziv na dražbi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
entam |  25 .02. 2023 ob  14: 17
11
Naj ga kupijo Brzi, Šuc in Aver od denarja, ki so ga čopnli od sušilnice.
Ištrijan |  24 .02. 2023 ob  22: 10
38
Za nakup se poteguje lepa jata morskih psov.....ali jastrebov, kakor je komu bolj vsec.
Bayliner |  24 .02. 2023 ob  20: 50
34
@ kokodek - ne, milijonček bo vnuku Niku posodila nona v spalnici ...
joe jaxson |  24 .02. 2023 ob  17: 27
19
bo kupo odvetnički mutoz za JJ preko digitalca - ha ha
kokodek |  24 .02. 2023 ob  14: 43
40
kaj popotu bo milijon posodil mandarič, samo prašam