PRODAJA SAN SIMONA IN SALINERE: Kdo se zanima za nakup?

Izola

Za nakup resorta San Simon in Hotela Salinera je več interesentov, vendar še nič ni dogovorjenega, je o prodaji dejal predsednik uprave Hotelov Bernardin Rajko Rešek. Danes so na vrsti pogajanja z bankami upnicami, na katerih bodo predstavili zavezujoče ponudbe potencialnih kupcev, od njihove privolitve pa bo odvisno, kako se bo posel realiziral.

Rešek, ki sicer prodajnih postopkov kot takšnih ni komentiral, je danes ob robu družabnega srečanja, ki so ga ob začetku poletne turistične sezone pripravili v Grand Hotelu Bernardin, pojasnil še, da so z bankami upnicami podpisali aneks k obstoječi pogodbi, ki jih zavezuje, da do konca novembra odprodajo strateško nepomembne nepremičnine.

"Naš cilj je seveda ta, da bi po prodaji teh nepremičnin s preostalim premoženjem, z investicijami, ki jih bomo vanj vložili, prišli do neke dodane vrednosti, višjega dobička iz poslovanja pred amortizacijo, in na ta način našim lastnikom prinašali še večje donose, kot smo jih z dosedanjimi kapacitetami," je dodal predsednik uprave.

V minulih dneh so mediji sicer poročali, da sta Kapitalska družba in Modra zavarovalnica praktično zapečatili nakup turističnega kompleksa San Simon, za kar naj bi plačali okoli 10 milijonov evrov. Za Hotel Salinera v Strunjanu pa naj bi se zanimala novomeška Krka.

V prihodnjih letih sicer v Hotelih Bernardin načrtujejo predvsem prenovo hotelskih zmogljivosti na lokaciji na Bernardinu, kar bi zajelo temeljito prenovo sob v Hotelu Histrion in Hotelu Vile Park. Poleg tega je v načrtu tudi razširitev bazenskega kompleksa Laguna Bernardin v pritličju Hotela Histrion. "Tu bi se želeli z novo vsebino postaviti na zemljevid obalnih atraktivnih vodnih parkov," je pojasnil Rešek.

Izvedba omenjenih investicij je sicer vezana tudi na izvrševanje zavez iz pogodbe o finančnem prestrukturiranju: "Mi bi želeli, da bi po dezinvesticiji strateško nepomembnega premoženja pri komercialnih bankah reprogramirali obstoječe dolgove na daljši rok, z ugodnejšo obrestno mero. S tem in tudi z lastnimi privarčevanimi sredstvi bi pokrivali naložbe v prihodnjih letih." Kot je še ocenil Rešek, bodo omenjene naložbe izvedli v prihodnjih treh do štirih letih.

Sicer pa so v Hotelih Bernardin zadovoljni tako z obiskom v predsezoni kot tudi z obeti za poletno sezono. Po besedah direktorja prodaje Alena Miloševiča v primerjavi z lanskim letom, ki je bilo rekordno, tako beležijo še malo boljšo dinamiko rezervacij, zato pričakujejo dobre rezultate. Med sezono sicer tradicionalno beležijo stoodstotno zasedenost kapacitet, pri čemer v Portorožu prevladujejo nemško govoreči gosti, v Simonovem zalivu in Strunjanu pa je več domačih gostov.

Deli novico:

samo |  15 .06. 2018 ob  12: 41
DRŽAVA prodaja in država kupuje . OLD BOYSI in njihovi nečaki , pa polnijo žepe . Državna lastnina na tak način , NE HVALA
@@@poćivalnik in @xxl | danes ob 15 |  14 .06. 2018 ob  17: 12
Zakaj bi koga branil? Nimaš kakšen boljši proti argument?

Dej mi najdi eno pagono, kjer se ne krade. Do takrat ignore.
Lakotnik |  14 .06. 2018 ob  17: 01
Obcina izola ima 11 milijonof minusa!
Izolan |  14 .06. 2018 ob  16: 59
Naj kupi obcina izola.
@@@poćivalnik in @xxl  |  14 .06. 2018 ob  15: 38
Ma koga ti braniš? Živiš v jami ali kaj? Kaj ne vidiš kako se krade v tej državi? Smešno..
Frr |  14 .06. 2018 ob  15: 37
Kdo je lastnik Modre zavarovalnice in kdo sedi v njeni upravi? Sami SD kadri. Kdo ima pod kontrolo Savo? Spet SD ...
@poćivalnik in @xxl |  14 .06. 2018 ob  13: 04
Po mojem sta oba komentara od srčeka. Kot prvo ne vem v čem ima prav? A je navedel kakšno ime? Kako dejstev? Kako lahko das nekomu neki prav, ce ni NIC omenil? On/ti samo je napisal komentar v tri krasne.


Isto kot da bi jaz napisal glej unega tam, ki nimam pojma. In vi napisete kako imam prav. Ma glede česa?

A ste vi faks končali samo da imate izobrazbo?
POČIVALNIK |  14 .06. 2018 ob  12: 48
dnevnik: Prek svojega lastniškega deleža v Biotu je bil Počivalšek posredno torej lastnik okoli dveh odstotkov delnic enih najuspešnejših slovenskih term. Če izhajamo iz dejstva, da je svoj delež prodal za le 3000 evrov, bi bile Terme Olimia vredne vsega 150.000 evrov. ....Naključno ali ne, Terme Olimia so bile nekaj mesecev po Počivalškovem prevzemu ministrskega položaja umaknjene s seznama družb, namenjenih za prodajo. Pa @srčeka ima še kako prav.
prodaja hotelov |  14 .06. 2018 ob  12: 15
iz spodnjih komentarjev se vidi, da je res malo jasno okoli teh prodaj, upam, da lastniki ,ki prodajajo vedo kaj delajo ,uprava ne prodaja ,uprava samo spelje prodajo ,ki jo izglasujejo delničarji , v primeru Bernardina delničar - Sava
pimplc |  14 .06. 2018 ob  10: 20
komu pa bojo dali denar? kdo je lastnik? kr tako dolocijo.
Ozadja |  14 .06. 2018 ob  09: 01
V ozadju ni nihče drug kot Borut Jamnik. Trenutno je predsednik uprave Modre zavarovalnice. In še vedno ostaja nečak Brede Pečan. On je tudi plasiral Bredine otroke v dobre službe po Abanki in drugih firmah.

Trde in globoke strukture SD.

Kdor nabija s Počivalskom, Olimjami ipd ... nima pojma!
počivalnik |  14 .06. 2018 ob  08: 21
in Olimije...kar je res je res.
1