Prince septembra z novima albuma

Trendi

Prince bo 29. septembra po skoraj petih letih premora izdal dva nova albuma, Plectrum Electrum, prvi album s skupino 3rd Eye Girl, in ločen solo projekt Art Official Age. Z albumoma se Prince po 18 letih ponovno vrača k založbi Warner Bros Records, poroča britanski časnik The Guardian.

Prince je januarja napovedal svoj prihodnji album Plectrum Electrum v sodelovanju s spremljevalno skupino v ženski zasedbi 3rd Eye Girl, ter od tedaj odigral niz koncertov na različnih lokacijah po Veliki Britaniji.

Po nedeljski podelitvi nagrad MTV je glasbenik oboževalcem razkril, da bo Plectrum Electrum septembra izšel hkrati s popolnoma ločeno ploščo Art Official Age. Ta bo vključevala 13 pesmi, tudi predhodno izdano Breakdown.

S staro založbo po 18 letih

Z Warner Bros Records se bo Prince ponovno združil po razhodu leta 1996, po tem, ko si je glasbenik na lice napisal besedo 'suženj' in spremenil svoje ime v neizgovorljiv simbol, da bi sabotiral svojo pogodbo z Warner Bros Records.

Zadnji album, naslovljen 20Ten, je Prince, s pravim imenom Prince Rogers Nelson, izdal leta 2010. Z evropsko koncertno turnejo Hit and Run konec letošnje pomladi je ameriški vsestranski glasbenik v 57. letu dokazal, da je še zmeraj v formi in da zanimanje za njegovo funk-rock glasbo ne jenja.

Deli novico: