PRIMORCI ZMAGALI NA VROČEM GOSTOVANJU: Uspeh zagotovila kolektivna igra

Šport

Košarkarji Sixt Primorske so v 3. krogu lige Nova KBM za prvaka premagali Helios Suns s 74:68.

V 3. krogu lige za obstanek so do prvega para točk prišli tudi košarkarji Mesarije Prunk iz Sežane. Premagali so LTH Castings z 88:68.

Domžalčani tudi po tretjem krogu ostajajo brez zmage v ligi Nova KBM za prvaka, Sixt Primorska pa je po porazu v prvem krogu zabeležila drugo zaporedno zmago.

Koprčani so do dveh pomembnih točk prišli šele v zadnji četrtini, ko je do izraza prišel njihov širši igralski kader ter večje število razpoloženih igralcev.

V četrtem krogu bo Helios Suns gostil Petrol Olimpijo (26. 3.), Sixt Primorska pa se bo 25. marca doma pomerila z Ilirijo.

Na začetku je bil edini razpoložen Jure Pelko, ki je do rezultata 24:28 praktično sam držal ravnotežje. V tem času je ob stoodstotnem metu dosegel šestnajst točk. Na koncu je Pelko pristal pri dvajsetih točkah in bil ob Blažu Mahkovicu (14 točk, 13 skokov) edina protiutež gostom, ki so bili dovolj spretni, da so v zaključku ohranili prednost desetih točk, ki so si jih po velikih mukah priigrali v zadnji četrtini.

Sixt Primorska se je tudi tokrat izkazala kot kolektiv; največ točk je dosegel Tadej Ferme (13), še trije igralci so imeli dvomestno število točk, Mirko Mulalić in Matic Rebec pa sta tekmo končala z devetimi točkami. Shawn King je imel dvojnega dvojčka - 10 točk, 12 skokov.

Deli novico:

Izolana |  19 .03. 2018 ob  08: 56
BRAVOOOOOOO