PRI KIJEVU UBIT NOVINAR NEW YORK TIMESA, SODELAVCA RANJENA: Na nadzorni točki naj bi snemali begunce (VIDEO)

Svet

V Irpinu pri Kijevu je bil danes ubit ameriški novinar, njegova sodelavca, Američan in Ukrajinec, pa sta ranjena. Na nadzorni točki naj bi snemali ukrajinske begunce, nanje pa naj bi streljale ruske sile.

Novinar Brent Renaud in njegov neimenovani ameriški kolega sta snemala na nadzorni točki. Z njima je bil po zadnjih podatkih tudi sodelavec iz Ukrajine, ko so jih presenetili streli. Po navedbah ukrajinskih virov, naj bi streljali Rusi, a francoska tiskovna agencija AFP dodaja, da za zdaj še ni potrjeno, kdo je odgovoren.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je 51-letnega Renauda naboj zadel v vrat in je bil na mestu mrtev. Ranjena sodelavca pa so odpeljali v bolnišnico.

Renaud je bil v preteklosti sodelavec ameriškega časnika New York Times, od koder pa so sporočili, da ga v Ukrajino niso napotili oni.

Sprva so iz Irpina poročali o enem ranjenem novinarju, pozneje pa je načelnik kijevske policije Andrij Nebitov na Twitterju zapisal, da sta bila ranjena dva. Oba so odpeljali v bolnišnico, njuna identiteta pa ni znana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija