PRI BERTOKIH AVTO V TEMI ZBIL PEŠCA: Utrpel je hude poškodbe

Kronika

V soboto ob 19.39 je v Kopru 25-letni voznik osebnega vozila zbil 43-letnega pešca. Policisti so z ogledom ugotovili, da je pešec hodil po sredini neosvetljene ceste, zato ga voznik osebnega avtomobila ni videl. Pešec je utrpel hude telesne poškodbe, zdravi se v izolski bolnišnici, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografija je simbolična. 

Pešcu bodo policisti zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog, so še zapisali na koprski PU. 

Po pričanju očividcev, naj bi do prometne nesreče prišlo na cesti, ki pelje od pokopališča v Škocjanu proti Bertokom. Cesta naj bi bila nekaj časa celo popolnoma zaprta.

Policisti ob tem vse pešce ponovno opozarjajo, da morajo v prvi vrsti že sami čim bolje poskrbeti za svojo varnost v prometu. To lahko najbolje storijo z nošenjem svetlih oblačil, kresničk in odsevnikov, odsevnih brezrokavnikov, utripajočih luči, ipd.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  17 .02. 2020 ob  12: 15
-6
Ti bi rada, da bi ljudje, ki ne bi uspeli opraviti izpita za pešče, morali celo življenje tičati doma na kavču in ne bi smeli pomoliti nosu na prosto? Ali pa bi morali skozi hoditi po pločniku in ne bi smeli prečakati ceste niti po zebri?
Bella |  17 .02. 2020 ob  10: 28
10
Zanima me, kdaj bodo policisti končno začeli obravnavati pešçe na cestah kot udeležence v prometu. V temnih oblačilih, brez kresničk, brez svetilke. Enako je s kolesarji. Če želimo na cesti vozniki motornih vozil potrebujemo izpit, udeleženec v prometu na svojih nogah pa ne?!