PRESTIŽNI TENIŠKI WTA TURNIR ZAPUŠČA PORTOROŽ: Kriv naj bi bil spor med Občino Piran in Termami Čatež

Piran

Prestižni WTA teniški turnir, ki je v preteklih letih v Portorožu gostil mnoga znana zvezdniška imena, se seli na drugo lokacijo. Kot so sporočili iz Teniške zveze Slovenije, je za to krivo "nesoglasje med piransko občino in Termami Čatež".

"Lastnik zemljišča TC Lucija Terme Čatež in piranska občina nista našla skupnega jezika glede prodaje območja, na katerem je potekal turnir," so danes sporočili iz Teniške zveze Slovenije.

Spomnimo, piranski občinski svetniki so julija lani potrdili uveljavitev predkupne pravice za zemljišča Teniškega centra v Portorožu, ki so ga prodajale Terme Čatež. Tamkajšnji direktor Bojan Petan je takrat zatrjeval, da obstaja zainteresiran hrvaški kupec, mnenja glede nakupa pa so bila zelo različna. Mnogi so domnevali, da je hrvaški kupec 'farsa', nekateri piranski občinski svetniki pa se še danes sprašujejo, ali ni morda piranska občina predmet izsiljevanja.

Gre za 17 zunanjih igrišč in centralni teniški stadion s 1600 sedeži tik ob morju. Prodajna cena je znašala za 15.754 kvadratnih metrov površin kar 4.698.093 evrov, vključno z davkom na predmetne nepremičnine.

TC Lucija je bil zgrajen leta 1976 in v osemdesetih je bil Portorož del Istrske riviere, teniški turnirji pa so povezovali celotno Istro (Pulo, Poreč, Rovinj in Umag). V devetdesetih so v Portorožu gostili Davisov pokal in pokal FED. Tukaj sta igrali Martina Navratilova in Venus Williams ter še mnoga zveneča teniška imena. Od leta 2005 do 2011 so v Portorožu potekali turnirji WTA in kasneje moški turnirji serije Challenger.

V TC Lucija so vsako leto potekali turnirji v mladinskih konkurencah, poletni Teniški festival in priprave za mnoge slovenske teniške selekcije. Zdaj so v Teniški zvezi Slovenije začeli iskati novo lokacijo za turnir WTA, ki bo potekal drugi teden v septembru. Kot so dodali, se pogovarjajo z "občinskimi upravami izbranih mest".

"Po devetih letih se končuje gostovanje teniških turnirjev najvišjega ranga v Portorožu … Čakajo nas zahtevne organizacijske in izvedbene priprave, vendar smo prepričani, da bomo s pridobljenim znanjem in izkušnjami organizirali turnir na enakem nivoju, če ne celo na višjem," so še sporočili iz teniške zveze.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SonjaK |  07 .02. 2023 ob  10: 00
A je bilo kaj več za pričakovati od vodstva občine? Še pred 2 meseci so bili na zavodu za zaposlovanje ali na bolniški. Danes odločajo o usodi občanov. To, da je teniški center zaprt bo imelo dolgotrajne posledice za turizem v naši občini.
V dveh mesecih so tako rekoč UNIČILI športni turizem! Kaj je naslednje se sprašujem?! Je to morda termalni? Bomo videli v nadaljevanju njihove odisejade.
Fošina |  06 .02. 2023 ob  20: 33
Takšnega bedastega izgovora pa res že dolgo nisem prebral. Lastnik igrišč je še vedno isti kot lani. Greš tja in podpišeš pogodbo za najem igrišč v času turnirja, isto kot lani. Če bi slučajno lastnik igrišča vmes prodal, bi najemna pogodba obvezovala tudi novega lastnika.
Zvitalisica |  06 .02. 2023 ob  14: 31
Sramota za vse udeležene, ki ne premorejo razmisljati izven svojega ega, ki nimajo vgrajen gen za delati za skupnost, za splosno dobro, za progres svojega kraja in za skupen profit, posreden in tudi tisti nic manj pomemben, neposreden, ki predstavlja in promovira Slovenijo in Istro v svetu... Pac, omejenost, kratkovidnost in žlehnoba v veliki meri....