TERME ČATEŽ PRODAJAJO TENIS IGRIŠČA: Bo Občina Piran uveljavila predkupno pravico, ali bodo postala hrvaška?

Piran

Potem ko je družba Terme Čatež obvestila občino Piran o prodaji kompleksa teniških igrišč v Portorožu tujcem, naj bi piranski občinski svet v kratkem odločal uveljavitvi predkupne pravice na omenjenih zemljiščih. Če občina do roka te pravice ne bo uveljavila, bodo igrišča postala last neimenovanega hrvaškega kupca.

Gre za 17 zunanjih igrišč in centralni teniški stadion s 1600 sedeži tik ob morju. Občina Piran lahko predkupno pravico uveljavi do 6. julija. Terme Čatež so sicer s kupcem že podpisale pogodbo, kupnina pa po podatkih Primorskih novic znaša skoraj 4,6 milijona evrov.

Stranka Gibanje za občino Piran (GZOP) je pozvalo piranskega župana Đenia Zadkovića, naj do 29. junija skliče dopisno sejo občinskega sveta, na kateri bodo odločali o soglasju za plačilo kupnine Termam Čatež. Hkrati mu sporočajo, da bodo v nasprotnem primeru sejo sklicali sami, glede na to, da imajo v občinskem svetu potrebno večino za tak predlog.

V utemeljitvi zahteve je GZOP danes zapisalo, da bi imela "razprodaja strateške lokacije" dolgoročne posledice za gospodarski razvoj in širši družbeni kontekst. Prepričani so, da ima občina zadostna finančna sredstva za nakup in da ji zaradi zaradi tega ne bi bilo treba okrniti drugih nujnih naložb.

V GZOP še poudarjajo, da je športni turizem tretji najpomembnejši razlog za prihode gostov v piransko občino. Po njihovem prepričanju bi bila naložba v teniški center rentabilna in bi se zagotovo povrnila v predvidenem investicijskem ciklu.

BONUS VIDEO: Podrobnosti umora v Kobjeglavi, policisti v hiši zasegli večje količine prepovedanih drog

Občina nedavno ni uveljavila predkupne pravice za garažno hišo Fornače. To v GZOP označujejo za eno največjih napak v mandatu župana Zadkovića. Ta je bil sicer na položaj izvoljen prav kot predstavnik GZOP, nato pa je iz stranke izstopil. Zdaj ga stranka poziva, naj napake ne ponavlja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija