PRESTIŽNA VINA: V kleti Vinakoper so predstavili težko pričakovan nov Istrski rubin

Koper

V kleti Vinakoper so predstavili težko pričakovan nov Istrski rubin, merlot letnika 2013. Gre za sedmo vino v vrsti najprestižnejših vin, ki prihajajo iz te kleti.

Iz leve proti desni: Boštjan Zidar, glavni enolog kleti Vinakoper, Nevijo Pucer, predsednik uprave Vinakoper in Gregor Bandel, vodja trženja Vinakoper

Na dogodku je zbrane nagovoril predsednik uprave Vinakoper Nevijo Pucer, glavni enolog kleti Boštjan Zidar pa je predstavil vino, ki so ga tisti večer premierno okušali člani kluba.

Nov kamenček v mozaiku zbirke Istrskih rubinov je merlot, sorta, ki vedno znova preseneča s svojo mehkobo, zrelo sadnostjo in prijetnimi tanini, nam svojo razkošnost kaže že s čudovito intenzivno rubinasto barvo. V izredno kompleksni aromatiki prevladujejo vonji temnega jagodičevja, suhih sliv, dima, vanilje, praženih lešnikov, tobaka, likviricije in vijolic. Bogat okus nas iz svilene mehkobe s svojo eleganco popelje v zrelo, sadno sočnost višnje in robidnice, ki prehaja v prijetne okuse likviricije, suhih sliv, plemenitega lesa in sladkih taninov.

Nastopajoči: Easy, Nina Pečar in Jan Baruca

V spremljavi Nine Pečar in Jana Baruce je za glasbeno poslastico poskrbel Easy. Za tem so gostje sproščeno druženje nadaljevali v Restavraciji Hiše refoška.

Vinski klub Istrski rubini združuje člane, ki imajo prefinjen odnos do vina, spoštujejo trto in zemljo slovenske Istre, cenijo znanje in tradicijo Vinakoper ter zaupajo v preciznost enologovega občutka za vino. Ključna posebnost vinskega kluba je, da ponuja svojim članom ekskluziven dostop do avtorskih vin izbranih leg, sort in letnikov. Odlikuje jih popolnost barve, vonja in okusa in neskončna ponovljivost prestižnosti. Gre za omejeno količino vin, imenovanih Istrski rubini, ki so namenjeni članom vinskega kluba po klubski ceni. Z zbiranjem različnih vrst in sort Istrskih rubinov si člani lahko ustvarjajo lastno zbirko svojih vin, ki s staranjem pridobivajo na svojem potencialu, odkritosti in bogastvu okusov. Zbirka iz leta v leto narašča in z njo tudi raznovrstnost okusov. Sočasno nastaja tudi matična zakladnica Istrskih rubinov v tradicionalnih kleteh Vinakoper, kjer se vrši strokovni nadzor nad zorenjem vin in profesionalno arhiviranje vin.

Enologova predstavitev: Boštjan Zidar, glavni enolog kleti Vinakoper med okušanjem novega rubina

Deli novico: