PREOBRAT V PRIMERU DOMNEVNE ZLORABE ZVEZE SONČEK NA PRIMORSKEM: Pri zbiranju prispevkov ni bilo nepravilnosti

Kronika

Iz Zveze Sonček so sporočili, da so po preiskavi ugotovili, da se je prodaja brošure in s tem zbiranje prostovoljnih prispevkov na Goriškem izvajalo za drugo društvo iz Gorenjske. STA so obvestili, da je pred trgovskim centrom v Kromberku v Novi Gorici potekalo zbiranje prispevkov za izvedbo terapevtskih kolonij in obnovitvene rehabilitacije.

Kot je 23. julija povedal direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik, so darovalci prispevali pet evrov, v zameno za svoj prispevek pa so prejeli brošuro in potrdilo. Tedaj je povedal še, da je navedene aktivnosti brez pooblastila ali dovoljenja Zveze Sonček izvajala neznana oseba, ki je izdajala potrdila z nazivom Bodi Sonček, domnevno naj bi bil to podjetnik z območja Ljubljane.

Po pridobitvi dodatnih informacij v naslednjih dneh so ugotovili, da so izvajali prodajo brošure na podlagi pogodbe za drugo društvo z območja Gorenjske, ki ni v nikakršni povezavi z društvom Sonček, Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo ali drugimi društvi Sonček v Sloveniji ali z Zvezo Sonček.

"Občani z območja Nove Gorice so lahko prodajo zmotno povezali z društvom Sonček, Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo, zato se vsem morebitnim prizadetim javno opravičujemo," so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija