PREISKAVE SO ZAKLJUČENE, STEVANOVIĆ BO KMALU ZASLIŠAN: "Pridržanje je nepotrebno," je prepričan odvetnik

Kronika

Hišne preiskave na domu Zorana Stevanovića in sedežu njegove stranke Resni.ca so zaključene. Kot je za naš portal povedal njegov odvetnik David Gradišek, bo Stevanović v kratkem zaslišan. Policija ga ima lahko pridržanega še danes do 21. ure, nato ga mora ali obtožiti ali izpustiti.

Stranka Resni.ca, organizatorica protivladnih protestov, je zjutraj na družbenem omrežju Facebook sporočila, da na domu predsednika stranke Stevanovića potekajo hišne preiskave. Preiskava je potekala tudi na sedežu stranke v Kranju, kriminalisti pa so preiskali celo njegove avtomobile. Po informacijah portala 24ur.com je preiskave vodil NPU, ki sicer obravnava najhujše oblike kriminalnih dejanj. Preiskavam je prisostvoval tudi Stevanović, ki je sicer še vedno v policijskem pridržanju.

Medtem ko poteka hišna preiskava pri Zoran Stevanović, se bomo mi spomnili tistega, ki je decembra 2009 vabil na trge in...

Objavil/a Resni.ca dne Četrtek, 07. oktober 2021

Kot nam je razložil Stevanovićev odvetnik David Gradišek, so preiskave zaključene, v kratkem pa bo sledilo policijsko zaslišanje. "Ne vemo pa še, ali bo moja stranka privedena pred preiskovalnega sodnika in kdaj," je dejal. Policisti so po odvetnikovih navedbah med preiskavami zasegli le elektronske naprave.

Policija je Stevanovića prijela med torkovimi protesti v središču Ljubljane, ki so že drugič eskalirali v nasilne izgrede. Očitajo mu kaznivo dejanje po 302. členu 2. odstavka kazenskega zakonika oziroma hujskanja k upiranju, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora.

"Menim, da niso izkazani znaki očitanega kaznivega dejanja. Pridržanje je nepotrebno. Kar je gospod Stevanović počel, je bilo vse javno, ali na Facebooku ali na Trgu republike," je jasen Gradišek.

Stevanovića lahko policija zadržuje do 21. ure, ko se izteče rok za pridržanje

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  07 .10. 2021 ob  16: 44
... kdor se v enem letu ne nauči slovenskega jezika in ima za slednjega opravljen izpit (taki pogoji pravijo, da so v nemčiji) more zapustiti drzavo, ne glede ali je zaposlen ali ne ..., o otroških dodatkih in ostali podpori ne bi govoril ...
mogoče je malo zgrešen komentar glede na vsebino članka, nanaša se bolj na spodnji komentar od martina kacurja ...
Martin Kacur |  07 .10. 2021 ob  15: 46
Ja smo ovce sploh za to ker placujemo davke, da oni lahko brez delat zivijo od socialnih transferov. Mi živimo od 740 € plače oni pa od najmanj 500 € socialne pomoči.
Nisemlevi |  07 .10. 2021 ob  13: 23
Stevanovici, ličine, čordiči...pa kaj so slovenci res take ovce?
Saj demonstrirajo tudi v Italiji, a v italijanščini, in besede "smrt" ni na plakatih. Bravo policija!!!