PRED KOPRSKIMI VATERPOLISTI JE ZGODOVINSKA TEKMA: V soboto se bodo proti Zadru prvič pomerili v novem bazenu

Koper

V 6. krogu A2 Triglav regionalne vaterpolo lige bo Vaterpolo društvo Koper Primorska v soboto ob 19. uri odigralo tretjo tekmo sezone na domačem bazenu. Vendar pa bo to prav posebna, zgodovinska tekma, saj bo prva v novem olimpijskem bazenu na Bonifiki.

Vsi, ki so kadarkoli aktivno sodelovali v koprskem vaterpolu, so dolgo čakali in bodo končno tudi dočakali otvoritev novega pokritega mestnega olimpijskega bazena. Slednji sicer ne bo pomemben le za vaterpoliste, ampak tudi za plavalce in za, malce širše gledano, tudi mednarodna tekmovanja, ki jih bo v prihodnjih letih gostilo mesto Koper (kot na primer Evropsko univerzitetno prvenstvo v vaterpolu 2019).

Bazen želijo krstiti z zmago

VD Koper Primorska ob tej priložnosti vabi vse svoje nekdanje vaterpoliste, vse ljubitelje športa in tudi vse ostale občane, da si v soboto pridejo ogledat tekmo proti Zadru. V klubu za soboto pripravljajo tudi posebno srečanje nekdanjih članov, in sicer v sklopu praznovanj ob 60-letnici igranja vaterpola v Kopru. Vse bo seveda toliko lepše, če bo dogajanje začinjeno z zmago edinega slovenskega predstavnika v Jadranski ligi proti Zadru.

"Vemo, da je Zadar nazadnje proti Cattaru remiziral z 9:9, mi pa smo Črnogorce premagali, tako da razlika najbrž ni velika. Morali pa bomo popraviti našo igro, saj nam na tekmo proti Vojvodini ni steklo v napadu. Obrambo smo še nekako igrali, ostalo bo moralo biti bolje. V našem taboru se zdravstveno stanje popravlja, preboleli smo bolezni in se kompletirali. Seveda bi si želeli nov bazen krstiti z zmago, želeli pa bi si tudi polnih tribun, zato vabim vse, da se nam pridružijo v čim večjem številu," je povedal vratar VD Koper Primorska Luka Gržentić.

Danes bodo preizkusili nov bazen na prijateljski tekmi proti Trstu

Zadar ima sicer po petih krogih enako točk kot Koprčani – štiri, na lestvici pa je tik pred primorsko ekipo, saj ima boljše razmerje danih in prejetih golov. Tekme Zadrčanov so bile namreč precej tesne, kar se gibanja rezultatov tiče, vendar pa so Dalmatinci zagotovo premagljivi. V koprskem taboru se na pomembno tekmo proti Zadru pripravljajo tudi tako, da bodo danes ob 15. uri preizkusili nov objekt na prijateljski tekmi proti italijanskemu prvoligašu iz sosednjega Trsta, dvoboj pa bo po dogovoru trenerjev za zaprtimi vrati.

Vabljeni torej v soboto, ob 19. uri na zgodovinsko prvo uradno domačo tekmo VD Koper Primorska v novem olimpijskem bazenu na Bonifiki, vstop bo prost!

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Sanpjer |  23 .11. 2018 ob  06: 16
Pridemo!!!