POŽAR PRI ŠIBENIKU PODTAKNJEN: Prijeli 53-letno piromanko

Svet

Hrvaška policija je ugotovila, da je bil požar pri Šibeniku podtaknjen. Kot je na svoji spletni strani še zapisala šibensko-kninska policijska uprava, so v nedeljo popoldne tudi pridržali žensko, ki jo sumijo, da je podtaknila požar. Preiskava vzrokov požara sicer še poteka.

Požar v zaledju Šibenika je izbruhnil v soboto popoldne, od nedelje pa je pod nadzorom. Pri gašenju je sodelovalo več kot 200 gasilcev, štirje so lažje poškodovani.

Zgorelo je več kot 900 hektarov trave, makije in borovega gozda. Pomagala je tudi vojska, gasili so tudi s sedmimi letali, zaradi požara pa so za kratek čas ustavili promet na bližnjem odseku avtoceste Zagreb-Split. Zaradi požara so evakuirali 50 ljudi, ki so se v nedeljo že vrnili na svoje domove. 28-urna intervencija naj bi po ocenah poveljnika gasilcev Slavka Tucakovića stala med štiri in pet milijonov kun (med 541.800 in 813.000 evrov).

Policija je ugotovila, da je bil požar podtaknjen, v nedeljo pa so pridržali žensko, ki jo sumijo, da je podtaknila požar. Preiskava vzrokov požara sicer še poteka.

Po poročanju spletnega portala vecernji.hr gre za 53-letnico, ki je požigala že v preteklosti. Leta 2017 naj bi v petih dneh podtaknila sedem požarov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  29 .07. 2019 ob  11: 39
Zagotovo bo psihiatrija poskrbela, da bo kamalu zunaj, da zaradi svoje "bolezni" ne bo rabili niti plačati ničesar. Čudoviti časi.