POŽAR JE POGAŠEN: Zagorelo naj bi v podjetju za upravljanje odpadkov (FOTO)

Kronika

Požar v industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju je pogašen. Po prvih podatkih je zagorelo pod nastreškom z več zabojniki, plastičnimi zbiralniki in tovornim vozilom. Pogorel je tudi nadstrešek. Poškodovanih ni bilo, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Po neuradnih podatkih naj bi zagorelo v podjetju za upravljanje odpadkov Ekol.

Po podatkih kranjske policijske uprave je bilo evakuiranih 30 zaposlenih oziroma celoten kompleks industrijske cone. Območje intervencije ostaja zaprto. Kranjski gasilci so v bližnjem potoku Trenča namestili lovilne pregrade in pivnike za preprečitev onesnaženja. Gasilci na kraju dogodka razkopavajo pogorišče in iščejo posamezna žarišča, so sporočili s kranjske policijske uprave. Aktiviran je tudi ekološki mobilni laboratorij uprave za zaščito in reševanje, v industrijski coni pa je prisotna tudi inšpektorica za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Trenutno se še preverja morebitno vsebino zabojnikov in zbiralnikov. Policija stanovalcem na širšem območju svetuje, da naj imajo do nadaljnjega zaprta okna. Kriminalisti so že prispeli na kraj dogodka. Z ogledom bodo začeli, ko bodo za to vzpostavljeni pogoji. Na kraju požara so prisotni tudi gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj in osem okoliških prostovoljni gasilskih društev z okoli 100 gasilci, so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .12. 2019 ob  08: 04
zadnje čase kar gori v podjetjih, ki zbirajo odpadke jQuery1123018657770621342595_1575961145447??