POTREBUJETE ZABOJNIK ZA ZELENI REZ? V Izoli je treba nanj čakati

Izola

Zaradi izredno velikega povpraševanja po zabojnikih za zeleni rez je trenutna čakalna doba nekoliko daljša, in sicer do dva tedna, občanom izolske občine sporoča Komunala Izola.

Uporabniki storitev Komunale Izola imajo enkrat letno možnost koriščenja brezplačne dostave in odvoza zabojnika za zeleni rez.

"Ugodne vremenskih razmere nudijo idealno priložnost za urejanje vrtov in okolice hiš, kar se pozna tudi pri povečanem obsegu naročil 5 m3 zabojnikov za zeleni rez in posledično pri daljših čakalnih dobah za dostavo zabojnika. Naročnike vljudno naprošamo, naj upoštevajoč daljši čakalni čas, dostavo zabojnika naročijo pravočasno," pozivajo v komunalnem podjetju.

 

Kako pravilno ravnati z zelenim rezom:
• Večje količine zelenega reza sodijo v 5 m3 zabojnike za zeleni rez. Vsaki fizični osebi, ki je plačnik storitev ravnanja z odpadki v občini Izola, ima v le letu 2018 možnost enkratnega brezplačnega naročila 5 m3 zabojnika za odvoz zelenega reza.
• Manjše količine zelenega reza (do 3 m3) brezplačno prevzamemo z manjšim vozilom.
• Brezplačna dostava zelenega reza (ob predložitvi zadnjega odrezka potrdila o plačilu), na Zbirni center skozi celo leto. 

Pri odvozu odpadkov sicer vsakodnevno opažajo, da uporabniki večje količine zelenega reza (veje) odlagajo v in ob zabojnike za biološke odpadke, s tem pa jih neustrezno zapolnijo in posledično povzročajo nejevoljo pri ostalih uporabnikih, ki zaradi prenapolnjenosti zabojnikov ne morejo pravilno odlagati kuhinjskih bioloških odpadkov. "Ne nazadnje pa nepravilno odlaganje odpadkov kvari tudi videz okolja, v katerem živimo," še opozarjajo.

Za naročilo brezplačnega odvoza zelenega reza, lahko pokličete na tel. št. 05/ 66 34 950 ali pišete po e-pošti: zbirnicenter@komunala-izola.si.

Vse uporabnike naprošajo, da upoštevajo organiziran sistem zbiranja odpadkov, in se jim hkrati zahvaljujejo za sodelovanje.

 

Deli novico: