POŠKODBA DELAVCA MARJETICE NA PRISTANIŠKI: Z rešilcem so ga odpeljali v izolsko bolnišnico

Kronika

Iz Marjetice Koper so sporočili, da je danes med 10. in 11. uro prišlo do delovne nesreče na Pristaniški ulici v Kopru. V delovnem procesu namestitve dodatnega električnega kabla se je poškodoval delavec Marjetice iz sektorja Javna razsvetljava. Kot smo uspeli izvedeti, se je zbodel v koleno, oskrbeli so ga v izolski bolnišnici.

V minulih dneh je povišano plimovanje morja na Pristaniški ulici povzročalo težave z izpadi delovanja javne razsvetljave, v Marjetici pa so danes hoteli odpraviti nevšečnosti. "Odločili smo se potegniti še en kabel za nemoteno delovanje javne razstveljave. S kabla je bilo potrebno 'olupiti' izolacijo, pri tem opravilu, ki je zaradi nižjih temperatur težje, pa se je delavec z izolacijskimi škarjami zbodel v koleno in malenkost zakrvavel. Ne gre za resno poškodbo, so ga pa z rešilcem vseeno odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli," nam je pojasnil tiskovni predstavnik Marjetice Dimitrije Šamšal.

Na kraju nesreče so bili policisti in varnostni inženir. Kot so še dodali na Marjetici, je imel delavec vsa zaščitna delovna sredstva, ustrezno pa je bilo zavarovano tudi delovišče.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  18 .11. 2019 ob  13: 19
Kot je bila videti montaža novoletne razsvetljave po kopru, dvomim, da je bilo v ustrezni in zakonsko predpisani meri poskrbljeno za varnost pri delu. Delavci z lesenimi letvami prislonjeni ob palmo, brez čelade, montirajo novoletne lučke. Brižna Marjetica