HRVAŠKI POLICIST USTRELIL MIGRANTA: S strelom hotel le opozoriti, a se je spotaknil ...

Kronika

Hrvaška policija je v soboto popoldan na težko dostopnem področju Gorskega kotarja posredovala proti domnevnim nezakonitim migrantom. Pri tem je bil eden od migrantov huje ranjen, saj je utrpel strelno rano. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, a je še vedno v smrtni nevarnosti, danes poročajo hrvaški mediji, ki se sklicujejo na vire iz reškega kliničnega centra. Migranta so operirali zaradi hudih poškodb prsnega koša in trebuha.

Fotografiji sta simbolični.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je po opravljeni policijski preiskavi v nedeljo zvečer potrdil, da so migranta zadeli streli iz policijskega orožja. "Med preiskavo ni bilo ugotovljeno, da bi bila uporaba strelnega orožja usmerjena proti konkretni osebi z namenom, da bi delovali proti osebi," je izjavil Božinović. Zadržal se je ocene, ali je bila uporaba orožja upravičena.

Hrvaška policija ni objavila drugih podrobnosti o dogodku. Potrdili so, da je bil ranjeni migrant del skupine približno 15 oseb, ki so jih hrvaški policisti sumili ilegalnega prehoda meje. Policisti so posredovali na težko dostopnem področju Gorskega kotarja, nedaleč od predora Tuhobić ob avtocesti, ki povezuje Reko in Zagreb. Hrvaški mediji so poročali, da so bili migranti po vsem sodeč namenjeni proti Sloveniji.

Policist naj bi streljal v zrak, da bi tako poklical kolege na pomoč, a se je med streljanjem spotaknil in padel ter po naključju zadel migranta, je danes neuradno poročal Jutarnji list. Na notranjem ministrstvu navedb niso želeli ne potrditi ne zanikati.

Časnik je dodal, da je policist, ki je streljal, skupaj s kolegom nesel ranjenega moškega več kilometrov do avtomobila, s katerim naj bi ga prepeljali v bolnišnico. Dodaja, da je isti policist pred dnevi rešil življenje nekemu premraženemu migrantu.

Ostali migranti, ki so bili v skupini z ranjenim migrantom, so zatrdili, da je ranjeni migrant iz Afganistana, je danes poročal Večernji list. Kot dodaja, poškodbe, ki jih je dobil migrant, nujno ne pomenijo, da je šlo za dva strela, saj je možno, da je tovrstne poškodbe povzročil samo en sam strel.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
solinar |  18 .11. 2019 ob  14: 31
-3
Še otroci bi našli boljši izgovor.