POSEBEN REŽIM OBRAVNAVE V ZD IZOLA: Navodila za bolnike z okužbo dihal

Izola

Od torka, 17. marca, dalje v Zdravstvenem domu (ZD) Izola velja poseben režim obravnave okužb dihal. Vsa vročinska stanja in vsi sumi na okužbo dihal bodo obravnavani kot potencialna okužba s koronavirusom, sporočajo iz ZD Izola.

Vstop v stavbo ZD Izola ni dovoljen! Pregledi bolnikov z okužbo dihal se bodo izvajali izključno v prostorih Medicine dela, prometa in športa, v popolni osebni varovalni opremi.

Zaradi vaše varnosti in varnosti osebja ZD Izola, se je na pregled potrebno obvezno najaviti in se dogovoriti za termin. V nobenem primeru pregled ne bo mogoč brez vnaprejšnje telefonske najave na korona-telefonsko številko 05 66 35 010 med 7. in 19. uro. Nenajavljeni bolniki bodo pozvani, da se najavijo na ta telefon, zato brez predhodne najave ne prihajajte pred zdravstveni dom. Izjema so za življenje ogrožajoča stanja. Bolniki z blažjimi prehladnimi znaki bodo medtem pozvani, naj ostanejo doma.

Za informacije o koronavirusu in bolezni, ki jo povzroča, uporabljajte izključno telefonsko številko 080 14 04, korona-telefon 05 66 35 010 pa uporabljajte le, če menite, da nujno potrebujete pregled. Za vsa ostala nujna stanja deluje kot običajno ambulanta nujne medicinske pomoči.

Zaradi trenutne situacije bodo v ZD Izola tudi za nujne laboratorijske storitve podaljšali delovni čas laboratorija do 18. ure.

Za paciente s potencialno okužbo s koronavirusom bo zagotovljeno ločeno parkirišče pred prostori Medicine dela, prometa in športa, še sporočajo iz ZD Izola.