PORTOROŽANKA OB IZVOZU S PARKIRIŠČA SPREGLEDALA PEŠKO: Ta se je ob trku in padcu udarila v glavo

Kronika

V četrtek ob 18.42 je v 43-letna voznica osebnega avtomobila iz Portoroža na parkirišču vzvratno zapeljala iz parkirnega boksa, pri tem pa rahlo trčila v 75-letno peško. Ta se je po dotiku z vozilom umikala nazaj in nato padla ter se udarila v glavo. Odpeljana je bila na pregled v Splošno bolnišnico Izola. Povzročiteljici sledi plačilni nalog, so sporočili s koprske policijske uprave.

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 165 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in dva vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v petih primerih.

Vlomi in kraje

Nekdo je vlomil v kontejner na gozdni parceli ob lokalni povezovalni cesti Lenivec–terminal Sežana in iz njega ukradel kolo, vredno približno 3000 evrov.

V Kopru je nekdo ukradel moped znamke Yamaha, tip yq50, reg. št. KPIV-J5, ki je bil parkiran pred srednjo šolo na Martinčevem trgu. Moped je vreden 1500 evrov.

V Prestranku je nekdo dostavljalcu blaga med dostavo iz kombija ukradel službeno denarnico. Ko je dostavljalec to opazil in tatu dohitel, mu je denarnico vzel nazaj, drzni tat pa je pobegnil. Policisti zadevo še preiskujejo, storilcu sledi kazenska ovadba.

Popoldne je v Izoli nekdo ukradel električni skiro Citybug-25, bele barve, vreden približno 200 evrov. V Manžanu je nekdo ukradel s kolesarsko ključavnico priklenjen električni skiro znamke SEGWAY NINEBOT ES4, črne barve, vreden 450 evrov. V Kopru pri Bonifiki pa je nekdo ukradel zaklenjeno moško kolo Fuji, ki je bilo kasneje najdeno pri pokopališču v Izoli. Najdeno kolo je prevzel lastnik.

Ob 14. uri se je na cesti Sežana–Lenivec ustavilo tovorno vozilo, poljske registracije, ki mu je iz rezervoarja iztekala nafta, ker ga je preveč napolnil. Med postopkom so policisti ugotovili tudi tehnično neizpravnost vozila (izrabljene pnevmatike), zato je bil vozniku, 41-letnemu državljanu Poljske, izdan plačilni nalog, prav tako tudi podjetju. Vozišče so sanirali gasilci.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od 6. ure včeraj do 6. ure danes obravnavali 33 ilegalnih migrantov in dva vodiča. Na območju Policijske postaje (PP) Koper so prijeli dva državljana Albanije, na območju PP Ilirska Bistrica pet državljanov Eritreje in tri državljane Afganistana, na območju PP Kozina pet državljanov Turčije ter dva državljana Pakistana. Pri čezmejnem zasledovanju vozila Fiat doblo od Ilirske Bistrice preko Škofij do Milj (Italija) pa je bilo prijetih 16 državljanov Eritreje in vodič, državljan Španije.

Italijanski varnostni organi so nam vrnili dva državljana Pakistana.

Ob 17.35 so policisti v Vrbovem ustavili osebni avto Fiat Tipo, nemške registracije. V vozilu je bilo pet državljanov Eritreje, voznik pa je bil 28-letni državljan Sirije, z urejenim prebivanjem v Nemčiji. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija