NOČNA DIRKA POLICISTOV ZA ŠPANCEM: Kot v filmu, od Ilirske Bistrice do Škofij

Kronika

Dirka kot v filmu se je včeraj odvijala na naših cestah, kjer so koprski policisti sledili in večkrat skušali zaustaviti vozilo z italijanskimi registrskimi tablicami. Dvakrat so postavili stinger, a je vozniku uspelo odpeljati naprej v Italijo. Šele ko sta vozilu dokončno odpadli obe desni gumi, se je ustavil in skušal pobegniti. Ugotovili so, da gre za Španca, ki je prevažal 16 državljanov Eritreje.

Včeraj ob 21.30 so policisti v Jablanici opazili tovorno vozilo Fiat doblo, italijanskih registrskih oznak, ki je bilo vidno obteženo. Pričeli so mu slediti in ga prvič ustavljali v vasi Jasen, vendar se voznik vozila ni zaustavil, pač pa je vožnjo nadaljeval s pospešeno hitrostjo proti Ilirski Bistrici. Vozilo je bilo zatem še večkrat pravilno zaustavljano, vendar voznik znakov ni upošteval, zato so policisti v Divači postavili stinger, ki pa ga je obvozil, saj je zapeljal levo na strmo bankino in zavil proti uvozu na avtocesto proti Kopru, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper.

Sledili so mu vse do Škofij, kjer je bil na hitri cesti ponovno postavljen stinger. Bežeči voznik ga je tokrat prevozil, pa vendar z nezmanjšano hitrostjo peljal naprej proti Italiji s predrtimi pnevmatikami. Vozilo se je končno ustavilo ob 22.06 v Italiji, ko sta dokončno odpadli obe desni gumi, v krožišču pod avtocesto pri Miljah.

Voznik je pobegnil iz vozila proti avtocesti za Škofije, policista pa sta stekla za njim in ga po 300 metrih ujela. Voznik vozila, 21-letni državljan Španije, je bil prijet, v vozilu pa je bilo še 16 državljanov Eritreje. Na kraj so prišli tudi italijanski varnostni organi, ki so prevzeli nadaljnji postopek. Vsi postopki še potekajo, so še zapisali na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  03 .09. 2020 ob  14: 16
Joj, joj, da policija z vsemi sredstvi, ki jih ima ne more zaustaviti en prenaložen Fiat Doblo od Ilirske Bistrice do Škofij. Ma kdo bo zaupal taki policiji?